Tàrrega segrega la finca per a la futura estació de busos

REDACCIÓ
25-05-2020
  • Estació Tàrrega

Nou pas per a la construcció de la futura estació d’autobusos de Tàrrega. L’ajuntament ha donat llum verda a la segregació de la finca de titularitat municipal que es destinarà al nou equipament. El terreny, que compta amb 4.619 metres quadrats de superfície, se cedirà a la Generalitat per tal de fer realitat l’estació d’autobusos, que s’ubicarà al costat nord de l’estació de trens. El solar es troba delimitat per les vies del tren i els carrers del Mestre Amigó, Santes Espines i Bruc.

L’ajuntament es reserva a la zona una parcel·la de 1.622 metres quadrats per a altres projectes. “Amb la cessió de sòl posem totes les facilitats des del consistori per a la construcció de la nova estació d’autobusos. Així mateix continuarem disposant de terrenys per planificar futurs serveis i equipaments”, va dir l’alcaldessa, Alba Pijuan.

La nova estació d’autobusos, que finançarà i impulsarà el departament de Territori i Sostenibilitat, permetrà una connexió viària més àgil i directa amb l’autovia A-2. La contigüitat amb l’estació de trens afavorirà la intermodalitat del transport públic. Si bé no hi ha un calendari fixat per a la licitació i l’execució de les obres, el govern treballa en la redacció prèvia del projecte constructiu. La inversió total serà d’entre els quatre i cinc milions d’euros, sufragats íntegrament per la Generalitat.

En paral·lel, l’ajuntament de Tàrrega ha formalitzat un conveni amb l’empresa de transport Alsina Graells per millorar el servei a les persones usuàries de l’actual estació d’autobusos, que es troba ubicada al carrer Migdia, sobretot pel que fa a l’atenció al públic i a la seguretat del recinte. Està previst oferir informació presencial i instal·lar-hi videocàmeres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?