Tàrrega viu un multitudinari i emotiu Aplec de Sant Eloi

redacció
09-09-2019
  • Tàrrega viu un multitudinari i emotiu Aplec de Sant Eloi
  • Tàrrega viu un multitudinari i emotiu Aplec de Sant Eloi
  • Tàrrega viu un multitudinari i emotiu Aplec de Sant Eloi

Tàrrega va renovar ahir la tradició centenària de l’Aplec de Sant Eloi, acte que encara perdura de l’antiga festa major de setembre. Va ser una matinal multitudinària i molt emotiva, ja que es va estrenar una sardana en record de Núria Santiveri Roig, que va morir l’any passat i que era membre dels Amics de Sardana de Tàrrega.

La peça porta per nom Somnis i confidències i ha estat composta per Joan Farreny, director de la Cobla Tàrrega, que va explicar que es tracta d’una sardana “dolça i ensucrada” que transmet “sentiment”.

L’estrena d’aquesta sardana va servir per posar el punt final a la 35a edició del Concurs Nacional de Colles Sardanistes, que va comptar amb 13 colles de la demarcació de Lleida i que es van adjudicar la Dolç Infern de Lleida en la categoria de lluïment i Estol-Espígol d’Agramunt en punts lliures. La jornada va servir per inaugurar la nova escalinata amb una rampa, construïda al camí que va des del monument de l’Estatut de Sau a la plaça de les Alzines. El projecte va tenir un cost de 34.258 euros i va ser finançat per la Diputació i l’Obra Social La Caixa, entitat que també va finançar la regeneració del talús lateral plantant uns vuitanta arbustos.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?