Taula de Paeria i clubs per gestionar ajuts i recintes

REDACCIÓ
22-04-2020
  • Taula de Paeria i clubs per gestionar ajuts i recintes

El regidor d’Esports i Activitat Física, Sergio González, va mantenir ahir una reunió amb representants dels diferents clubs professionals de la ciutat per analitzar la situació que viu l’esport lleidatà, a conseqüència de les repercussions de l’alarma sanitària per l’epidèmia del Covid-19.

Els clubs que van participar en la reunió, que es va fer per via telemàtica, van ser el Lleida Llista, el Lleida Esportiu, l’AEM Femení, el Força Lleida, el CB Pardinyes i el Segrià Esport Club de futbol sala.

Un grup de clubs, entre els quals el Lleida, proposarà aquesta reestructuració a la Federació Espanyola

“És la primera vegada que hi ha una reunió conjunta entre la Paeria i els clubs de la ciutat”, va destacar Sergio González, que va emmarcar la reunió en el desig de “posar en comú les preocupacions que viuen els clubs, que no poden portar a terme la seua activitat amb normalitat per la situació actual, i també per acordar la creació d’una taula de treball que tindrà continuïtat en el futur, una vegada superada l’alerta sanitària”.

Entre els àmbits que es treballaran hi ha l’ús de les instal·lacions municipals per part dels clubs o els futurs convenis de col·laboració amb cadascun tenint en compte la greu situació econòmica. Pròximament hi haurà més reunions amb aquests clubs i amb la resta d’entitats esportives.

Els jugadors s’acollirien a un nou conveni col·lectiu amb uns ingressos mínims de 40.000 euros bruts, repartits en dotze nòmines, per temporada.

Algunes fonts apunten que a l’RFEF no ha agradat gens ni mica que la gran majoria de clubs de l’actual Segona B s’hagin mostrat contraris a la proposta que va presentar Rubiales. Aquesta consistia a donar per finalitzada la competició, sense descensos i que els quatre primers de cada grup juguin un play-off exprés.

La nova Segona B preveu prop d’un milió de TV per club

La nova Segona B Pro, que seria un grup de clubs, entre els quals el Lleida, vol tirar endavant de cara a la temporada vinent, tindria un nom comercial –com passa a Primera i Segona divisió– i nous patrocinadors. Estaria tutelada per l’RFEF i l’LFP i els ingressos previstos serien de 40 milions d’euros per drets audiovisuals, a repartir equitativament entre els quaranta equips (el 90%) i a més es crearia un fons social per al futbol modest i el formatiu (10%). La nova categoria tindria plantilles de vint-i-tres jugadors, tots ells professionals, dels quals un màxim de dinou serien majors de vint-i-tres anys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?