Técnicas Mecánicas Ilerdenses, pime de l’any 2020 de Lleida

REDACCIÓ
10-12-2020
  • Técnicas Mecánicas Ilerdenses, pime de l’any 2020 de Lleida
  • Técnicas Mecánicas Ilerdenses, pime de l’any 2020 de Lleida

L'empresa TMI Técnicas Mecánicas Ilerdenses, dedicada a la fabricació de solucions d’ensacatge i paletitzat automatitzat, ha rebut el Premi Pime de l'Any 2020 de Lleida, un guardó que concedeixen el Banc Santander i la Cambra de Comerç de Lleida, en col·laboració amb la Cambra d'Espanya i el Diari Segre. L’empresa TMI celebra enguany el seu 20è aniversari de la seva creació, disposant d’unes modernes instal·lacions en el polígon industrial Camí dels Frares amb 110 treballadors en plantilla i amb una filial a Mèxic des del 2017: TMI LATAM SL.

El jurat, compost pels membres assistents anteriorment esmentats, ha valorat especialment de TMI els següents mèrits per atorgar-li el Premi Pime de l’any 2020: Per l’aportació a la creació d'ocupació, a la innovació, a la capacitat de creixement constant i a la internacionalització, tenint presencia en més de 40 països i obtenint més d’un 70% de la facturació a l’exportació.

El Premi Pime de l'Any de Lleida 2020 ha inclòs, amb caràcter extraordinari, un esment especial a la Millor Iniciativa en la Lluita contra el Covid 19. L'empresa Clanser S.A. ha estat la reconeguda en aquesta categoria per la seva actuació davant de la pandèmia. Durant el confinament, el personal de Clanser S.A. van realitzar tasques de neteja en situacions i condicions molt delicades i difícils de poder suportar, com hospitals i residencies de la 3ª edat, entre altres. A més, del premi provincial i la menció especial, s'han concedit quatre accèssits en les categories d'Internacionalització; Innovació i Digitalització; Formació i Ocupació; i Empresa Responsable.

L’Accèssit d'Internacionalització, s'ha atorgat a Grup Consist S.A., empresa referent a nivell internacional i amb més de 60 anys d’experiència en la fabricació de sacs, borses i embalatges tant en paper i plàstic, que aprovisiona a la industria cimentera, envasos per alimentació animal, sector de distribució alimentaria, entre d’altres. Actualment disposa d’una plantilla de 220 treballadors i 25 delegacions en tot el món que distribueix en més de 40 països, amb una facturació de 41M.

L’Accèssit d'Innovació i Digitalització, ha recaigut a Roure Optics S.L., un centre d’Optometria de 8 treballadors que ofereix serveis orientats a millorar la salut visual. Han desenvolupat un projecte innovador de prestació de serveis com és el GIMNAS DE LA VISIÓ: un centre dirigit per optometristes comportamentals, dissenyant plans personalitzats d’entrenament visual en els camps escolars, laborals i esportius. Aquest nou projecte ha permès obtenir el premi Talent a la innovació, el 2018, per la Welcome Talent Society. Roure Optics S.L. és l’exemple de com una petita empresa, un comerç, es pot adaptar a través de la innovació a les noves necessitats dels seus clients i oferint unes noves prestacions que fins a les hores la competència no disposava.

L’Accèssit a la Generació d’Ocupació i a la Formació s’ha concedit a Starloop S.L.; empresa jove amb 70 treballadors, líder en el desenvolupament de jocs i art de jocs de primera qualitat per a editors i desenvolupadors de jocs des de 2011.

Actualment participen en més de 100 projectes, dissenyant jocs per les diferents plataformes mundials de jocs. Disposen de professionals altament creatius i amb una formació constant, a més d’un programa de formació intern innovador en que els propis treballadors son alumnes i a l’hora professors. De manera permanent i anual disposen d’un important programa de pràctiques per a joves titulats que estan mentoritzats pels propis treballadors.

Finalment, l’Accésit de Empresa Responsable de Lleida és per Atlas Energía Comercial S.L.; Empresa creada al 2012 i dedicada a la comercialització d’energia elèctrica i amb un creixement de vendes molt important en els darrers anys. Ha dut a terme una important tasca en l’àmbit del patrocini d’activitats a les Terres de Lleida, tals com pedalades, futbol, golf i pàdel. Premi Nacional Pime de l'Any 2020 Técnicas MecánicasIlerdenses S.L. concorrerà a el Premi Nacional Pime de l'Any 2020, que es triarà entre les empreses guanyadores en cada província. El nom es coneixerà en els primers mesos de 2021, en un gran acte que se celebrarà a Madrid.

Tanmateix, els guanyadors dels Accèssits concorreran també a la final nacional en les seves respectives categories, on s'escolliran les empreses que han destacat per les seves accions d'Internacionalització, les seves polítiques de Formació i Ocupació, Innovació i Digitalització i les que tenen implantades més mesures de Responsabilitat Social Corporativa. En aquesta nova edició, la quarta d'aquest Premi, han participat un total de 28 empreses de tots els sectors productius.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta