Tecnologia al servei de la gent gran

s. diego
21-08-2015
  • Tecnologia al servei de la gent gran

L'ajuntament de Lleida ha posat l'última tecnologia al servei de la gent gran. En els últims quatre mesos, la Paeria ha repartit entre els jubilats 200 braçalets amb codis QR, un sistema que amplia la teleassistència municipal a qualsevol lloc amb cobertura mòbil. Es tracta d'un dispositiu gratuït que es va posar en marxa de forma pionera a Lleida a finals d'abril i que facilita que els usuaris que tinguin un incident fora del domicili puguin ser identificats per qualsevol ciutadà que disposi d'un smartphone.

A través d'una simple lectura del codi QR (una espècie de codi de barres), el sistema es posa en contacte amb la família o amb els serveis d'emergències si és necessari. El braçalet permet identificar la persona i n'ofereix tota la informació rellevant sobre l'estat de salut (al·lèrgies, malalties, etc). L'alcaldessa accidental, Montse Mínguez, va explicar aquest dijous el funcionament del braçalet i va animar els jubilats a fer-ne ús."Al setembre llançarem una campanya per promoure'n l'ús", va avançar.

A més d'aquests innovadors braçalets, l'ajuntament de Lleida ofereix des de fa 20 anys la teleassistència a domicili, un servei també gratuït que actualment compta amb 5.405 usuaris, amb un augment de 623 en els últims sis mesos. Amb un simple penjoll que porta un botó de trucada, el servei de teleassistència posa en comunicació la persona amb una central d'atenció 24 hores al dia, tots els dies de l'any.

Manuela Aldabó Vidal és una de les usuàries. Té 81 anys i viu sola a Cappont. "Quan entro per la porta de casa el primer que faig és posar-me el penjoll. Així em sento segura perquè sé que si caigués o em passés alguna cosa, podria avisar", va explicar. La Manuela també utilitza el braçalet QR. "Si em passés alguna cosa pel carrer avisarien la meua filla. És una forma de prevenir i d'estar sempre localitzat", va afegir. Durant les onades de calor d'aquest estiu, el servei de teleassistència ha realitzat 2.562 trucades de seguiment.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta