«Tenim els bitllets i han cancel·lat el tren»

S.E.
15-08-2019
  • «Tenim els bitllets i han cancel·lat el tren»
  • «Tenim els bitllets i han cancel·lat el tren»
  • «Tenim els bitllets i han cancel·lat el tren»
  • «Tenim els bitllets i han cancel·lat el tren»
  • «Tenim els bitllets i han cancel·lat el tren»

La segona jornada de vaga parcial de trens convocada pel sindicat CGT en ple inici del pont del 15 d’agost es va saldar ahir a Lleida amb vuit trens anul·lats i uns altres cinc que van circular amb demora. La majoria dels conconvoyes afectats connecten la capital del Segrià amb Barcelona, encara que també se’n van anul·lar dos de la línia de Saragossa i dos de regionals de la línia Lleida-Cervera. Viatgers consultats per aquest diari i Lleida TV van admetre desconèixer la convocatòria de l’aturada i no es van veure afectats, mentre que d’altres van haver de canviar el bitllet per a un altre tren posterior a l’haver estat cancel·lat el que tenien previst agafar. “La veritat és que no hi ha gaire informació, però he tingut sort que el tren per al qual vaig comprar bitllet online no l’han anul·lat”, va indicar una viatgera.

En canvi, unes altres dos que tenien bitllet per a un regional es van assabentar a la mateixa estació que havia estat suprimit per la vaga i van haver, doncs, d’esperar més de dos hores fins al següent.

A Espanya, es van suprimir 325 trens. Tant Renfe com el sindicat convocant van xifrar en un 2,2% el seguiment de la vaga. CGT ho va atribuir als serveis mínims “salvatges” decretats pel departament de Treball i el ministeri de Foment (el 40% dels trens de rodalies, el 65% dels Avant i el 78% dels AVE i Llarga Distància), que “vulneren els drets dels treballadors”. El sindicat argumenta que els maquinistes, interventors i supervisors de bord van haver de cobrir els serveis mínims, que també van obligar a treballar el 92% del personal comercial. Afegeix que del 7,15% d’empleats amb opció a vaga, la van secundar entre un 80% i un 90%.

CGT ha convocat també vaga el proper dia 30 i l’1 de setembre. Reclama un augment de les taxa de reposició, conciliació familiar, per a l’externalizació de serveis i el dret a promoció interna.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta