Térmens torna a córrer

REDACCIÓ
06-07-2020
  • Térmens torna a córrer

La localitat de Térmens, a la comarca de la Noguera, va acollir ahir la primera carrera postconfinament en un circuit de 10 km homologat per la Federació Catalana d’Atletisme. La prova, que va ser batejada amb el nom de Deucalió (amb referència a una figura de la mitologia grega que va construir una arca per enfrontar-se a un diluvi que era una catàstrofe com pot ser la crisi actual de la pandèmia), va ser organitzada per l’Associació Atlètica Xafatolls de Mollerussa, l’ajuntament de Térmens i la botiga de trail running Feetback de Térmens. La carrera, que estava previst que es disputés inicialment amb cinquanta corredors, va poder comptar finalment amb un total de quaranta de tot el territori català, al no poder-hi assistir els participants de la comarca del Segrià a causa del confinament perimetral.

La prova s’havia previst amb dos sortides per garantir les mesures sanitàries actuals pel risc del Covid-19. Així doncs, a les 8.30 es va procedir a donar el tret de sortida a la carrera femenina i la prova Open amb un total de vint-i-tres atletes, en què es va importar la victòria Núria Tilló, del Xafatolls, amb un temps de 35’46”. La segona classificada en aquesta carrera va ser Rosamari Carulla d’Altan Wear amb 39’32”, i va completar el podi l’atleta del Xafatolls Noemí Aumedes amb un registre de 44’39”.

El confinament perimetral del Segrià va impedir que els atletes d’aquesta comarca hi participessin

Una hora després de la primera sortida, a les 9.30, va començar la carrera masculina, categoria elit, en què van participar un total de disset atletes. El vencedor va ser el corredor del club Xafatolls Ricard Pastó, amb un gran registre de 31’27”. El van acompanyar a les altres dos posicions del podi Xavi Tomasa, d’Inverse Team, amb un crono de 32’00,”, i Xavier Badia, del Xafatolls, amb un registre de 32’46”.

La participació tenia participants molt destacats, entre ells Yassine Ouhdadi el Ataby, atleta paralímpic internacional, resident al CAR de Sant Cugat i amb plaça per a Tòquio 2021.

Val a destacar que alguns dels atletes que no van poder anar-hi des de la comarca del Segrià com Víctor Puyuelo i Iván Espílez van fer els 10 quilòmetres sortint a córrer a Lleida i van enviar l’acusament de recepció a l’organització.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta