Territori insta a complir els terminis del túnel de Tres Ponts per obrir-lo el 2020

R. R. / C. S.
13-09-2019
  • Territori insta a complir els terminis del túnel de Tres Ponts per obrir-lo el 2020

El departament de Territori va exigir ahir a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Acciona i Copcisa que compleixi els terminis del túnel de Tres Ponts per poder obrir-lo a finals del 2020, tal com està previst. Així ho van explicar ahir fonts de la conselleria, després que es reunissin amb l’adjudicatària de les obres arran de la interrupció dels treballs per perforar la galeria d’evacuació del túnel. Això es deu a desacords econòmics entre l’UTE i l’empresa Obras Subterráneas SA (Ossa), contractada per fer la perforació.

La conselleria considera que correspon a l’UTE resoldre qualsevol desavinença amb les empreses que contracta. Va recalcar que l’adjudicatària és responsable de complir amb el contracte amb la Generalitat, sense que l’administració hagi de prendre part ni mediar en el que considera un “conflicte intern” entre empreses. Així mateix, va valorar que la paralització de la galeria no ha estat per ara prou llarga com per alterar els terminis dels treballs.

Fonts d’Acciona, adjudicatària de les obres amb Copcisa, afirmen estar al dia en els pagaments

La paralització de les obres a la galeria lateral va sortir a la llum arran de la difusió d’un vídeo anònim que mostrava els treballs inacabats i apuntava a una “parada tècnica” per “falta de pressupost” per pagar a l’empresa encarregada de les perforacions. La Generalitat va subratllar dimarts passat que està al corrent de pagaments; i el mateix van afirmar ahir fonts d’Acciona, membre de l’UTE adjudicatària. Copcisa, per la seua part, va declinar fer declaracions i tampoc les va fer Ossa.

Per la seua part, la plataforma que reivindica seguretat a la C-14 al seu pas per l’Alt Urgell va assenyalar que “no abaixaran la guàrdia” i verificaran quant dura l’aturada a la galeria.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Et sembla bé relaxar l'ús de mascareta?