Territori integra el Solsonès al sistema tarifari de Barcelona

ACN
Publicat: 
09-07-2022
Actualitzat: 10-07-2022 7:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Territori integra el Solsonès al sistema tarifari de Barcelona
    Peu de foto: 
    Turisme Solsonés

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha incorporat el Solsonès al Sistema Tarifari Integrat de la regió metropolitana de Barcelona. La integració serà efectiva en el darrer trimestre d’aquest any. Ho ha explicat la directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, durant el Consell d’alcaldes del Solsonès, dies després d’haver-se aprovat pel Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). L’estalvi en cada desplaçament a la capital catalana amb transbord se situarà al voltant del 40 % respecte el sistema actual. El cost de la integració és d’uns 300.000 euros, que van a càrrec de la Generalitat.

El Solsonès està format per un total de 15 municipis i una població de 13.600 habitants. La comarca quedarà integrada a la setena corona del Sistema tarifari, juntament amb el Berguedà i el Ripollès. La integració suposa la creació d’un paquet de 7 zones Solsonès-Barcelona, que inclou una targeta de 10 viatges de l’operador per anar fins a Barcelona i d’una T-Casual d’una zona per a poder fer els transbordaments dins de la ciutat.

El Departament també té previst integrar les comarques de l’Alt Pirineu i Aran al sistema tarifari de la demarcació de Lleida durant el darrer trimestre de 2022.

Comparteix

També t'interessarà