Territori licita la redacció del projecte per construir una rotonda a la C-53 a Castellserà

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
18-07-2023
Actualitzat: 18-07-2023 12:14
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Territori licita la redacció del projecte per construir una rotonda a la C-53 a Castellserà
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu - Ignasi Gómez (ACN)

El Departament de Territori ha licitat la redacció del projecte per a la construcció d'una rotonda a la C-53, en l'encreuament amb les carreteres LV-3028 i LV-3344, entre els municipis de Castellserà i la Fuliola (Urgell) i Penelles (Noguera). Aquest és un punt negre de la xarxa on hi havia hagut diversos accidents amb víctimes mortals. El darrer al març, on hi van morir 3 persones. Veïns de la zona han dut a terme diverses mobilitzacions en els darrers mesos per exigir al Govern la construcció de la rotonda en aquest punt, però també a l'alçada de Penelles i a l'encreuament amb Ivars d'Urgell. El projecte es licita per un import de 46.000 euros i les obres estan valorades en 400.000 euros.

Segons el Departament de Territori, l'actuació permetrà millorar la seguretat i la canalització del trànsit en aquesta cruïlla, on actualment hi ha una rotonda partida.

La nova rotonda tindrà 48 metres de diàmetre exterior i el projecte també inclourà l'enllumenat, la senyalització i altres elements de seguretat viària. Per afavorir la mobilitat activa en condicions de seguretat, també es detallarà el creuament per a vianants i ciclistes de la C-53 i la millora de la connectivitat amb els camins de l'entorn.

Comparteix

També t'interessarà