Tombs Creatius es ‘ven’ a Europa amb un grup català i un altre de Bèlgica

REDACCIÓ
Publicat: 
22-08-2019
Actualitzat: 22-08-2019 10:07
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tombs Creatius es ‘ven’ a Europa amb un grup català i un altre de Bèlgica
  • Tombs Creatius es ‘ven’ a Europa amb un grup català i un altre de Bèlgica

La companyia lleidatana d’arts de carrer Tombs Creatius participa des d’ahir i fins dissabte en el 34 Festival International de Théâtre de Rue d’Orlhac, a França, una de les cites més importants i multitudinàries per a professionals de la programació teatral de tot Europa. La companyia de Bellpuig presenta al parc de la Fraternité de la ciutat alvernesa dos de les seues propostes: El viatge i L’estrany viatge del senyor Tonet. I ho fa amb una posada en escena col·laborativa.

Tombs Creatius s’ha unit a una altra companyia catalana, A2manos, i a una de belga, Espaces Cyclophones, per crear el col·lectiu artístic Recrea’t d’instal·lacions de carrer, format per quatre muntatges –dos col·leccions de jocs i dos instal·lacions de petit format– que tenen com a fil conductor el caràcter singular i participatiu de les propostes.

La companyia lleidatana exhibeix la seua col·lecció de jocs de carrer L’estrany viatge del senyor Tonet, nou estructures creades amb fustes i materials de desús amb les quals el públic de totes les edats juga i descobreix els secrets amagats del personatge del senyor Tonet.

L’altra proposta és El viatge, una caravana de fira en la qual el públic entra per viure una experiència individual i única, a més de secreta. La companyia belga Espaces Cyclophones ha creat una col·lecció d’artefactes fets amb restes de bicicletes amb què interactuar a través del joc; i els catalans A2manos hi posen l’ingredient més teatral amb obres de petit format en una carpa, històries poètiques en un ambient íntim per a tots els públics.

La companyia de Bellpuig presenta dos propostes al Festival International de Théâtre de Rue a Orlhac

L’objectiu d’aquesta unió temporal de propostes creatives és arribar als programadors culturals amb més força amb un producte complet d’arts escèniques per a tots els públics.

Comparteix

També t'interessarà