Torà i Llobera, enfrontats pels seus límits i el 'traspàs' d'una masia

X.SANTESMASSES
20-09-2019
  • Torà i Llobera, enfrontats pels seus límits i el 'traspàs' d'una masia

L’alcalde de Llobera, al Solsonès, Ramon Angrill, va manifestar ahir que si no hi ha acord en el traspàs de la masia de la Vila de Llanera, a Torà, a Llobera, està disposat a oposar-se que Torà rebi aigua de la Mancomunitat del Solsonès i fins i tot que pugui segregar-se i passar a aquesta última comarca. Angrill, que va reconèixer que la Justícia ha donat la raó a Torà en aquesta polèmica, va manifestar que “en cap moment s’ha tingut en compte la voluntat del veí afectat”, que vol pertànyer al Solsonès. La proximitat de la masia a Llobera ha fet que, històricament, aquesta hagi utilitzat alguns serveis d’aquest municipi. Es tracta de la finca on s’ubica el dolmen de Llanera, que fa uns anys també va entrar en conflicte per la seua adscripció. Finalment, la Generalitat també es va pronunciar a favor de Torà. Per la seua part, l’alcalde de Torà, Magí Coscollola, va indicar que, històricament, els punts de referència dels límits de l’agregat de Llanera són clars i la Justícia ja s’ha pronunciat sobre aquest punt.

Els alcaldes de Torà i Llobera van mantenir ahir una primera trobada a Torà amb la subdirectora d’Assistència Jurídica i Innovació a l’Admistración Local, Àngels Canals, en la qual van estar presents veïns de Llobera i, en concret, el propietari de Mas de la Vila, Joan Viladomat. Canals va manifestar que la Generalitat executarà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, si bé va demanar la col·laboració dels alcaldes i veïns per ultimar la delimitació de Llanera i Llobera. Per aquesta raó el proper 10 d’octubre tindrà lloc un segon encontre a la zona afectada per ultimar la qüestió.

El conflicte de la delimitació de Torà, Biosca i Llobera es remunta a fa més de tres dècades sense que s’hagi aconseguit una solució. Fa dos anys Biosca va cedir a Llobera les masies de Folch i Miravalls, unes 35 hectàrees.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next