Torna el Cicle de Cinema Infantil en Català a set poblacions lleidatanes

REDACCIÓ
Publicat: 
24-10-2023
Actualitzat: 24-10-2023 10:25
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El CINC arriba a tres comarques lleidatanes
    Peu de foto: 
    CINC

Agramunt, Alpicat, Balaguer, Bellpuig, Mollerussa, la Seu d’Urgell i Tàrrega acolliran de nou el Cicle de Cinema Infantil en Català.


El CINC, el programa de Cinema Infantil en Català que impulsa la Secretaria de Política Lingüística (SPL) amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística de Lleida i d'ajuntaments i consells comarcals, es reactivarà a partir d’aquest mes d'octubre.

Durant aquesta tardor i fins a mitjans del mes de gener, a les terres de Lleida, el programa arribarà a set municipis de les comarques de l’Urgell, el Segrià, la Noguera, el Pla d’Urgell i l'Alt Urgell. Els films amb més sessions són Super Mario Bros: La pel·lícula, Mòmies i Ninja Turtles: Caos Mutant.

L’organització del CINC en aquestes comarques lleidatanes és a càrrec de JCA Cinemes a Alpicat i del Circuit Urgellenc a la resta de poblacions, i compta amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística i la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística de Lleida. Diversos ajuntaments i entitats locals, com l’IMPIC de Balaguer, Mollerussa Comercial o el Pla Educatiu de l’Entorn de l’Urgell, col·laboren també a tirar endavant el CINC al seu territori.

CINC s’impulsa amb una programació de reestrena, a preus reduïts i àmplia distribució territorial per estendre l'oferta i el consum de cinema en català. Totes les pel·lícules del CINC s'han doblat amb el suport de l'SPL.

De gener a agost de 2023, 14.106 espectadors van assistir a les sessions del CINC, que va comptar amb 180 projeccions a 28 municipis de Catalunya i 2 de la Franja de d'Aragó. Les pel·lícules més programades van ser El gat amb botes: L'últim desig, Hopper: El pollet llebre i DC Lliga de Supermascotes.

Els exhibidors que vulguin incorporar-s'hi, ho poden fer durant tot l'any, posant-se en contacte amb l'SPL, que coordina el programa, n'elabora el material de promoció i en fa la difusió al portal Cinema en català i a les xarxes socials de l'SPL i del CPNL.

Comparteix

També t'interessarà