Torna la 4a edició del Festival a2m de Tornabous amb 7 vetllades d'estiu

REDACCIÓ
Publicat: 
20-06-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Torna la 4a edició del Festival a2m de Tornabous amb 7 vetllades d'estiu
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu - Ajuntament de Tornabous

El Festival a2m (a dos metres) és una iniciativa de l’Ajuntament de Tornabous, que s’emmarca en les polítiques municipals de cultura i turisme.

Aquest cicle de vetllades culturals manté la voluntat de dinamitzar l’espai públic, generant espais de retrobada, que possibilitin fer municipi, durant els mesos d’estiu. A més d’adreçar-se a les veïnes dels nostres pobles, manté una clara intencionalitat per captar l’atenció dels visitants.

El festival és itinerant i marida la descoberta de mostres del patrimoni arqueològic, arquitectònic i natural del municipi amb propostes de diferents disciplines d’arts escèniques i estils musicals.

La quarta edició d’aquest cicle, s’articula en set vetllades durant els mesos de juny, juliol i agost.

L’equip tècnic ha n’articulat la programació partint d’una sèrie de criteris que formen part de l’ADN del festival a2m: el suport a la producció artística local, l'exploració de llenguatges alternatius i innovadors i la voluntat d’acostar distints accents, identitats, expressions i realitats de la cultura catalana.

Així mateix, l’exitosa implementació de la Borsa d’artistes al web del festival, ha estat un nou aliat per propiciar la descoberta i el contacte amb productors i artistes del país.

Ajuntament de Tornabous

Programació

L’obertura de la quarta edició del festival (29 de juny / plaça de les Escoles del Tarròs) va a càrrec de la Companyia 104º, de l’artista catalanosirià Amer Kabbani, que presenta la peça Runa. Un espectacle de circ acrobàtic, que va rebre el Premi de Suport a la Creació de Fira Tàrrega 2022.

El 6 de juliol, és el torn d’Aiala & ElTornado. T’esperen al Parc del Reguer per fer-te ballar amb les sonoritats underground i les bases electròniques del seu nou treball ‘Demons’, que transiten pel soul, el R&B, el hip-hop, el reggaeton i el trap. Allargarem la nit amb Los Notas del Barrio que oferiran una sessió noctàmbula amb bona música en vinil.

Una setmana més, tard, el 13 de juliol, l’artista noguerenca Lydia Encinas omplirà l’interior de l’església Vella de la Guàrdia d’Urgell amb l’espectacle familiar de siluetes d’ombra ‘LO. Els paisatges que ens habiten’.

El Plataner monumental de Tornabous, acollirà la quarta vetllada del festival. El 20 de juliol, Cowndoscopio Teatre —companyia eivissenca, amb arrels al nostre poble— representarà ‘Yoav i Ahmed’, una proposta teatral multidisciplinària adreçada al públic familiar, amb un missatge emotiu i esperançador.

El 27 de juliol, el cantant, músic, compositor i multiinstrumentista Sergi Estella s'instal·larà al parc de les Escoles de la Guàrdia d’Urgell. Convertit en un home orquestra, i l’ajuda de curiosos instruments construïts per ell mateix, repassarà el seu repertori entre el blues, el rock sureny, el folk,..

El 5 d’agost, l’Espai Lluís Companys del Tarròs, viurà la transmutació d’Alba Valldaura en la seua àvia Mercedes. ‘Iaia, memòria històrica’ és una proposta teatral, per rememorar les vivències i històries més personals, al llarg de La República, la Guerra Civil, la dictadura i la transició espanyoles.

Com ja és costum, el jaciment del Molí d’Espígol acollirà la darrera de les vetllades del festival. L’anomenada fi de festa i d’estiu, se celebrarà el 26 d’agost. A la tarda, està prevista l’arribada de la Guilla Teatre amb l’espectable Una Carretada de Contes. Més tard, amb la posta de sol, arribarà el moment de l’estrena de l’espectacle Xarxa, que combina el bon de la música Berta Puigdemasa, a l’arpa i l’artista Júlia Ferrero, al trapezi.

Un festival d’anar per casa

Aquest cicle de vetllades proposa la descoberta dels espais singulars del municipi. Per això, es complementarà amb visites guiades gratuïtes a l’Espai Lluís Companys del Tarròs i a la Ciutat Ibèrica del Molí d’Espígol.

Així mateix, la vocació és atansar les diferents expressions de la cultura i les artistes a tots els públics. Per això l’aportació és popular: 2 euros, per persona i vetllada.

Tots els ingressos que es generen, es reinverteixen de manera directa en el festival, per sufragar despeses de programació, gestió i difusió de la proposta. També al pagament de les dietes de les artistes participants i la compra de materials tècnics, que resten en poder de la corporació municipal i a disposició de les entitats del municipi.

Així mateix, es manté un dels trets identitaris del festival. Com es feia en les festes populars d’antany i a l’hora de prendre la fresca durant les nits d’estiu, cadascú es porta la cadira -o el coixí- de casa seua.

A més a més, durant les vetllades s’oferirà servei de begudes i en les que es realitzen en parcs, de sopar a preus populars.

Comparteix

També t'interessarà