Torna la Passió de Cervera, després de dos anys d'absència per la pandèmia

ACN
18-01-2022
  • Torna la Passió de Cervera, després de dos anys d'absència per la pandèmia
    Peu de foto: 
    Foto Passió de Cervera
  • Torna la Passió de Cervera, després de dos anys d'absència per la pandèmia

La Passió de Cervera, patrimoni immaterial de Catalunya i Andorra i considerada la representació teatral més antiga d'Europa -iniciada l'any 1477-, torna aquest 2022, després de dos anys d'absència. L'any 2020, la pandèmia va obligar a suspendre-la deu dies abans de l'estrena i el 2021 els organitzadors també van decidir no fer-la a causa de les restriccions de públic, d'aforament i distàncies de seguretat i ús de mascareta per part dels actors. Enguany estan previstes sis representacions els dies 27 de març i el 3, 9, 15, 24 i 30 d'abril al Gran Teatre de la Passió i les entrades ja estan disponibles al web www.lapassiodecervera.com.

La Passió de Cervera ja ha començat a treballar en l'organització dels assajos, l'escenografia i els aspectes tècnics necessaris per tirar-la endavant. Les representacions tornen aquesta temporada 2022 amb un disseny del cartell renovat que dona una visió diferent de la imatge de Jesucrist per poder arribar als joves i captar la seva atenció, explica el President del Patronat de la Passió de Cervera, Xavier Cañabate Llobet. Així, s'ha optat per un disseny de cartell amb un mosaic del retrat de la cara de Jesucrist fet per fragments de les diferents èpoques artístiques, des de les més antigues a les més actuals, "una representació adaptada a tots els temps", apunta.

Cañabate també ha explicat que aquesta temporada la direcció artística s'està centrant a "establir un bon marc de treball textual amb els actors i a consolidar els papers importants que ja es van canviar en temporades anteriors" i afegeix que, a nivell tècnic, s'invertirà en millorar la sonorització i la il·luminació de diverses escenes.

El Patronat de la Passió remarca que la Passió de Cervera representa una tradició històrica que es remunta a l'any 1477 i que la seva actual representació gaudeix d'una "singularitat única que cal preservar". Per aquest motiu, insten a les institucions, tant autonòmiques com estatals, a fomentar el manteniment de les seves representacions com a patrimoni cultural immaterial del país.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta