Tornen els premis PronosPorc a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
15-12-2022
Actualitzat: 15-12-2022 10:23
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tornen els premis PronosPorc a Lleida
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)
  • Tornen els premis PronosPorc a Lleida
    Peu de foto: 
    Mercolleida

Després de dos anys, Mercolleida reprèn aquest 2022 l’entrega dels premis PronosPorc, guardons que reconeixen els millors analistes de preus del mercat porcí estatal. Enguany se celebrarà la seva XII edició, que és de caràcter anual, però que degut a la pandèmia feia dos anys que no es podia dur a terme. Els premis PronosPorc tindran lloc avui, dijous 15 de desembre, al Palau de Congressos La Llotja de Lleida i reunirà als principals operadors de porcí de tot el territori espanyol.

Els premis PronosPorc destaquen el treball dels tres millors analistes de la categoria Porc d’Engreix (or, plata i bronze), al millor de la categoria Garrí (or) i, per primera vegada, al millor també de la categoria Verra (or). Any rere any, aquests premis han anat agafant protagonisme dins el sector i ja s'han convertit en un referent a nivell estatal on hi assisteixen els operadors més representatius del país, així com membres de les institucions locals, autonòmiques i estatals.

Aquest protagonisme ve donat per la reputació de les reunions que cada dijous es realitzen a Mercolleida. En les anomenades Juntes de Preus, els principals productors i escorxadors del sector porcí espanyol aporten els seus coneixements sobre la situació de mercat perquè Mercolleida pugui establir la cotització setmanal del porc espanyol que millor reflecteix la realitat. Previ a la sessió, els operadors fan un pronòstic del resultat amb el què creuen que Mercolleida tancarà la sessió i, en base a aquest pronòstic, s'organitzen els premis PronosPorc.

Les cotitzacions del mercat porcí de Mercolleida serveixen de base per a més del 90% de les compres i vendes de porcs que es realitzen a Espanya. Això fa que Mercolleida sigui la referència del mercat espanyol a nivell europeu i mundial, amb més importància encara si es té en compte que Espanya és la primera cabanya porcina de la UE i la tercera del món, al mateix temps que és el major exportador europeu i el segon del món. Mercolleida disposa de contactes directes amb operadors i mercats de referència dels principals països productors de porcí.

Comparteix

També t'interessarà