Torra demana als consistoris que no cedeixin els superàvits

REDACCIÓ
06-08-2020
  • Torra demana als consistoris que no cedeixin els superàvits

El president de la Generalitat, Quim Torra, va proposar ahir als ajuntaments catalans que no transfereixin els seus romanents al Govern espanyol, com insta a fer-ho l’acord firmat per la Federació Espanyola de Municipis (FEMP) i l’Executiu espanyol, que estableix que els ajuntaments cedeixin el seu superàvit a Hisenda. Torra va criticar la decisió del PSOE i “l’abstenció de Podem i Comuns”. “Demano a tots els ajuntaments del país que s’oposin a aquesta mesura i que no transfereixin els diners a Madrid”, va assenyalar Torra, que va qualificar d’espoli els 5.000 milions d’euros que procedirien de consistoris catalans.

Els ajuntaments només podran gastar els seus estalvis si presten diners a l’Estat. Aquest pacte preveu que els consistoris entreguin de forma voluntària al Govern espanyol el seu superàvit municipal, en concepte de préstec a tornar en deu anys.

L’Executiu espanyol, per la seua part, haurà d’atorgar com a contrapartida “subvencions” per valor del 35% de la quantitat que rebi de cada ens local. Aquesta proposta ja va provocar el rebuig i la indignació a Lleida. Des de l’inici de la crisi sanitària, els alcaldes reclamaven poder gastar el superàvit municipal per pal·liar els perjudicis de la pandèmia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?