Torrebesses aconsegueix una subvenció per projecte de promoció de la Pedra Seca

REDACCIÓ
20-01-2021
  • Torrebesses aconsegueix una subvenció per projecte de promoció

L’Ajuntament de Torrebesses i la Comunitat de Municipis del Segrià Sec han aconseguit una subvenció del Ministerio de Cultura per tirar endavant un projecte anual de promoció de la Pedra Seca que inclourà diferents accions comunicatives; amés de la creació d’un joc de taula sobre la tècnica, reconeguda com patrimoni immaterial de la humanitat. Actualment al municipi se’n tenen catalogades 300 construccions.

La convocatòria estava enfocada a projectes de salvaguarda del patrimoni cultural immaterial i permetrà cofinançar el 95% del total de la sol·licitud amb un import total d’11.000€. L’ajuda s’emmarca en l’actual projecte de creació a Torrebesses d’una Zona d’Interès Etnològic (ZIE) a l’entorn de les construccions tradicionals de gestió de l’aigua. El projecte de l’Ajuntament de Torrebesses i la Comunitat de Municipis del Segrià Sec per donar a conèixer les construccions de pedra seca ha obtingut la puntuació més alta de la convocatòria del Ministerio de Cultura, en la què prenien part ajuntaments, universitats i altres entitats de tota Espanya. La proposta de Torrebesses ha empatat en puntuació amb el projecte presentat per l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan.

El consistori espera que el pla que ara es podrà fer realitat contribueixi a consolidar el projecte ZIE amb el qual Torrebesses esdevindria el primer municipi de la demarcació de Lleida en rebre aquesta protecció. Ara mateix són set arreu de Catalunya i la proposta de Torrebesses compta amb tots els informes favorables per aconseguir la designació oficial per part de la Generalitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Què en penses del tancament de Hasel al Rectorat contra el seu empresonament?