Torrelameu acollirà un altre centre d’investigació per al sector porcí

R. R.
29-10-2019
  • Torrelameu acollirà un altre centre d’investigació per al sector porcí

La Diputació i l’ajuntament de Torrelameu han fet els primers passos per construir en aquesta localitat de la Noguera un nou centre d’investigació per al sector porcí. Es tracta d’una instal·lació que es farà servir per provar noves tecnologies desenvolupades per a explotacions ramaderes i també per a docència i divulgació. Se sumarà al campus format pel Centre d’Estudis Porcins, el Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA) i l’hospital veterinari. La comissió d’Urbanisme de Lleida haurà d’emetre aquesta setmana un primer informe sobre aquesta proposta.

El nou centre està previst en terrenys annexos als del campus actual, als afores del poble i a prop de la carretera C-12. Per construir-lo, serà necessari requalificar una superfície de 2,5 hectàrees de sòl ara catalogat com a no urbanitzable, mitjançant un canvi en el pla d’ordenació urbanística del municipi (POUM).

La memòria ambiental, actualment en informació pública, defineix el centre com un “equipament educatiu i científic” i defensa l’interès públic d’aquesta iniciativa, per ara sense data d’execució.

Val a recordar que a la mateixa zona als afores de Torrelameu està també previst un centre pioner per al tractament d’addiccions relacionades amb les noves tecnologies, una iniciativa que es troba també en tramitació.

D’altra banda, l’ordre del dia de la comissió d’Urbanisme inclou altres projectes relacionats amb la implantació d’indústries, per a explotacions ramaderes i per a autoconsum d’energia solar a les comarques del pla de Lleida.

L’objectiu d’aquesta reforma, que va iniciar-se durant el mandat anterior, és facilitar la implantació al municipi d’empreses de tot tipus, des de complexos de grans dimensions fins a tallers i naus de petites i mitjanes empreses. En aquest sentit, vol reduir la superfície mínima de les parcel·les.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?