Tot a punt per a 4 dies d'Enre9 a Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
15-05-2024
Actualitzat: 15-05-2024 11:45
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tot a punt per a 4 dies d'Enre9 a Lleida
    Peu de foto: 
    Un dels espectacles gratuïts del Festival Enre9 ©Enre9

Tot està a punt perquè alci el teló la tercera edició del Festival d’Arts en Viu ‘Enre9’, que omplirà les places i carrers de la Zona9 de Lleida: La Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles, amb espectacles professionals, comunitaris i tradicionals i populars.

L’Enre9 arriba a la seva 3a edició amb més de 50 propostes, algunes de les quals ja han arrencat aquesta setmana com a activitats paral·leles. El festival ja escalfa motors amb les mostres dels espectacles de diferents centres escolars de la zona, que també estan participant en la decoració del festival.

A més, estan en marxa els tallers artístics i d’expressió corporal amb Omar Meza, de la Companyia DA.TE.Danza, que en farà un per a professorat i un altre per a gent gran, i el taller de perruqueria creativa que la companyia Sienta La Cabeza realitza amb alumnat de l’INS Templers.

Demà dijous ja es durà a terme el primer dia oficial del festival, tot i que el gruix arrencarà el divendres i s’allargarà tot el cap de setmana.

La 3a edició del Festival Enre9 torna a Lleida amb més de 50 propostes gratuïtes
Peu de foto: 
Presentació de la 3a edició del Festival Enre9 de Lleida ©Enre9

La programació 2024

Gran part de les propostes seran espectacles comunitaris que el veïnat i els col·lectius de la zona han anat duent a terme aquests dies previs. Entre altres, es podran veure els resultats dels tallers i activitats realitzats per l'Escola d'Adults Victorina Vila, la Ciberaula Municipal "Les Moreres" o el Centre Obert. A més, es podrà gaudir dels resultats de les activitats de l'Escoleta d'Arts de la zona, incloent-hi garrotín, caixó flamenc i dansa urbana. També es podran veure els resultats del taller organitzat pel col·lectiu BasketBeat, que ofereix un espai de creixement personal a través de la música en grup i la pràctica amb pilotes de bàsquet.

Durant els quatre dies de programació es podrà gaudir d’una quinzena de companyies professionals, entre les quals trobarem la Cia La Tal, que oferirà “The Incredible Box”, El Gran Dimitri amb el seu “The Legend”, la companyia Capicua amb “Nushu”, La Baldufa amb “Amal” o Kolektivo Konika amb el seu espectacle “La punta del meu nas”. També el guineà equatorià Gorsy Edu, amb el seu espectacle “El percussionista”, els senegalesos Djilandiang i els marroquins Chabab Acro.

Com a novetat, la companyia irlandesa Hands Down Circus realitzarà el seu espectacle “Tape That!” adaptat per a l'accessibilitat cognitiva. Aquesta adaptació permetrà una millor comprensió i participació de tot tipus de públic, incloent-hi aquells amb diversitat funcional i sensorial. Abans de cada funció, l'alumnat de l'Institut Ronda oferirà una dinàmica de presentació de l'espectacle, afegint una experiència educativa enriquidora. A més, l'espai ha estat dissenyat sense barreres arquitectòniques i s'ha senyalitzat amb pictogrames per afavorir una mobilitat lliure i còmoda per a tothom.

L’Enre9 2024 també permetrà gaudir d’espectacles i activitats de caràcter popular i tradicional, mostra de la diversitat de la zona, com ara l’actuació de Djembé, les danses tradicionals d’arreu o els tallers de henna i cal·ligrafia àrab.

El centre neuràlgic de l’Enre9 tornarà a ser el gran espai dels Jardins 1 de Maig, on hi haurà el punt d’informació, el bar de les entitats de la zona, els expositors d’entitats socials i solidàries de la ciutat i més espais de jocs i tallers varis.

Tots els espectacles seran gratuïts, d’entrada lliure fins que es completi l’aforament i sense reserva prèvia.

L’Enre9 està impulsat per La Descomunal, la primera comunalitat urbana de la ciutat, juntament amb l’Ajuntament de Lleida, la Comissió de Cultura del Consell de la Zona 09 i l’Associació La Nou.

Com en les passades edicions, el festival està coordinat per la Companyia de Comediants La Baldufa i comptarà amb el suport de diverses entitats: Institut d’Estudis Ilerdencs, Diputació de Lleida, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Pacte d’Estat – Ministerio de Igualdad, Òmnium Cultural Ponent, Fundació La Caixa i la Càtedra d’Innovació Social de la UdL.

El festival no seria possible sense la col·laboració desinteressada de les diferents entitats i institucions que recolzen tant La Descomunal com el Festival Enre9.

Comparteix

També t'interessarà