Tots els centres de dia per a gent gran tancaran a partir de dilluns

ACN
14-03-2020
  • Tots els centres de dia per a gent gran tancaran a partir de dilluns

El Govern ha decidit tancar tots els centres de dia per a gent gran a partir de dilluns. En un comunicat, el Departament d'Afers Socials assegura que els usuaris tindran cobertes les seves necessitats d’atenció i de menjar a través del Servei d'Atenció Domiciliària, que es veurà ampliat i reforçat. El Govern assumirà tot el sobrecost que tinguin aquests serveis que gestionen els ajuntaments o consells comarcals a través del contracte programa. S’identificarà, a través dels centres de dia, totes les persones en situació de vulnerabilitat que necessitin continuïtat d’atenció a la seva llar, com ara persones en situació de dependència que viuen soles i no tenen suport familiar o aquest és insuficient.

S’activaran circuits de coordinació territorial per resoldre incidències de manera coordinada amb les entitats que gestionen el SAD, els ajuntaments i consells comarcals i els serveis territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Els professionals del SAD que faran l’atenció domiciliària seguiran els protocols de protecció davant del coronavirus, així com el protocol de maneig de casos acordat amb el Departament de Salut.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta