Tots els presidents, amb el Consell Social de la UdL

REDACCIÓ
Publicat: 
19-03-2019
Actualitzat: 19-03-2019 10:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tots els presidents, amb el Consell Social de la UdL

Tots els presidents de la Generalitat de la democràcia seran presents, d’una manera o una altra, divendres vinent a la Universitat de Lleida (UdL) en l’acte de commemoració del vint-i-cinquè aniversari del Consell Social. La celebració està prevista a les 18.30 hores al saló Víctor Siurana del Rectorat i hi assistiran l’actual president, Quim Torra, així com els seus antecessors, Artur Mas (CiU, del 2010 al 2016), José Montilla (PSC, del 2006 al 2010) i Jordi Pujol (CiU, del 1980 al 2003). Així mateix, hi haurà missatges tant de Pasqual Maragall (PSC, del 2003 al 2006) com de Carles Puigdemont (2016-2017, actualment a Bèlgica).

El Consell Social és el màxim òrgan de representació i decisió de la Universitat, així com de participació de la societat a la UdL. En l’actualitat és presidit per l’empresari Delfí Robinat i, anteriorment, també van ser-ne presidents Ramon Roca, Josep Maria Pujol i Simeó Miquel, que va estrenar el càrrec quan es va crear aquest organisme.

Està compost per representants del Parlament, organitzacions sindicals i empresarials, ens locals i antics alumnes, a banda d’integrants del personal d’administració i serveis, docents i estudiants. En total, el formen una quinzena de persones, nomenades o electes, que tenen veu i vot, a més de la secretària.

Les funcions d’aquest organisme, designades per llei, se centren en la gestió econòmica (ha d’aprovar cada any el pressupost de la UdL) i en l’àmbit de la programació i gestió universitària, col·laborant amb l’equip rectoral en la definició dels criteris i les prioritats estratègiques. També vehicula a la comunitat universitària les demandes de la societat i busca reforçar els vincles entre la UdL i la societat civil, el sector públic i el teixit productiu.

 

Comparteix

També t'interessarà