Trasalfals obté el seu millor resultat en cinc anys

REDACCIÓ
12-07-2019
  • Trasalfals obté el seu millor resultat en cinc anys

La cooperativa de segon grau Transalfals ha tancat el seu millor exercici en els últims cinc anys, amb una facturació que ha assolit els 10,6 milions d’euros a la campanya 2018/2019. Aquest és una de les dades incloses en el balanç de l’entitat farratgera, que ahir va celebrar la 31 assemblea anual de socis a Bellvís. Els beneficis després d’impostos van ascendir a 125.513 euros, segons va explicar la cooperativa. La producció va assolir les 78.000 tones d’alfals i destaca el seu esperit exportador, que el porta a ser present a quatre continents i a incrementar la seua cartera de nous clients en un 36%.

A l’hora d’analitzar la campanya, el president de Transalfals, Marcel·lí Piró, va destacar que “ha estat marcada per uns resultats satisfactoris fruit del bon treball al camp i de la bona gestió comercial, no només per les liquidacions, sinó també per haver aconseguit consolidar el projecte empresarial gràcies a la confiança, l’esforç i el treball de tots junts”.

L’entitat associativa de segon grau ha reduït en 3,6 milions el deute financer

Transalfals va apuntar que la campanya farratgera 2018/2019 s’ha caracteritzat per unes condicions meteorològiques adverses per als cultius farratgers, complicant la recol·lecció i la deshidratació. Amb tot, la producció va caure un 14% respecte a l’exercici anterior.

Entre els aspectes importants de l’últim exercici de Transalfals, destaca la reducció del deute financer en més de 3,6 milions d’euros i la despesa financera en 100.000 euros. Tot plegat gràcies a l’anàlisi i millora contínua de totes les despeses generals, financeres i amortitzacions del negoci, segons l’entitat cooperativa. Així mateix, apunta que el balanç de l’empresa i la seua situació patrimonial ha millorat notablement.

D’altra banda, preveu inversions per un total de 5 milions d’euros fins al 2022. Se centraran en les fàbriques que la cooperativa de segon grau té als centres situats a Bellcaire i Binèfar (Vispesa) i que pretén ajustar-se al pla comercial que s’està portant a terme i que passa per l’ampliació de la cartera de productes tant a nivell estatal com a internacional.

D’altra banda, va presentar accions en el camp de la responsabilitat social corporativa en aspectes com ara la conciliació laboral o les polítiques d’estalvi energètic i reciclatge, entre d’altres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next