Treball enviarà cartes a empreses per evitar riscos per cops de calor

ACN
28-07-2021
  • Treball enviarà cartes a empreses per evitar riscos per cops de calor
  • Treball enviarà cartes a empreses per evitar riscos per cops de calor
    Peu de foto: 
    Foto ACN

La Inspecció de Treball de Catalunya enviarà els propers dies 17.678 cartes a empreses, especialment de l’agricultura i de la construcció, per a combatre els riscos per cops de calor que, en ocasions, poden patir les persones treballadores. El cos enviarà 9.400 cartes a empreses de la demarcació de Barcelona; 2.400 missives a companyies de Girona; 3.000 més a societats de Lleida; i 2.700 a empreses de Tarragona. Segons les últimes dades d'afiliació, Catalunya hi havia 213.487 treballadors al sector de la construcció, i 55.955 a l’agricultura. Es podrà multar amb sancions d'entre 2.000 i 819.000 euros les empreses que no protegeixin correctament a les persones que treballen en condicions que poden acabar provocant un cop de calor.

Aquesta iniciativa de la Inspecció de Treball de Catalunya forma part de la campanya contra les temperatures extremes que ha iniciat el cos a nivell estatal, que espera arribar a 137.500 empreses.

Per evitar el risc de cops de calor, les empreses han de proporcionar aigua potable a les proximitats dels llocs de treball; planificar les tasques més pesades en les hores de menys calor, fer més pauses del que és habitual i en llocs frescos; protegir el cap amb gorra o barret; i habilitar zones d'ombra o locals frescos per al descans dels treballadors.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta