Treball obre el termini per demanar els ajuts a autònoms i microempreses afectades per la pandèmia

REDACCIÓ
09-11-2020
  • Treball obre el termini per demanar els ajuts a autònoms i microempreses afectades per la pandèmia

Treball, Afers Socials i Famílies activa els ajuts per a les persones autònomes i microempreses que s'hagin vist afectades per la crisi de la Covid-19. El pressupost total dels ajuts és de 20 milions que s'afegeixen a la línia d'ajuts de 7,5 milions del març. D'aquesta partida pressupostaria, es beneficiaran 10.000 professionals.

Què és?

Un ajut únic de 2.000 € per afavorir el manteniment de l'activitat econòmica i pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia. És compatible amb qualsevol altre ajut, prestació, subsidi o subvenció, públics o privats, destinat a la mateixa finalitat.

Com i quan?

Avui dilluns 9 de novembre s'activa el tràmit telemàtic per presentar les sol·licituds.

Per a qui?

L'ajut està adreçat a professionals autònoms que estiuin donats d'alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA), que exerceixen una activitat física a títol individual, mutualistes, societaris, socis cooperativistes, tots fins a un màxim de 6 persones (titulars inclosos). Els requisits que han de complir les persones autònomes són:

  • Domicili fiscal a Catalunya
  • El rendiment net de l'activitat dels tres primers trimestres de 2020 no ha de superar els 13.125 €.
  • La base imposable de la darrera declaració de la renda ha de ser igual o inferior a 35.000 €

Més informació a la pàgina www.gencat.cat. (L'apartat Treball, Empresa. Autònoms). Al 012 de dilluns a divendres de 8 h a 22 h i al 93 622 04 00, de dilluns a divendres de 9 h a 14 h o al 93 519 39 86 de dilluns a divendres de 8:15 h a 15 h.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?