Treballo de peu durant moltes hores i acabo amb dolor a les cames i inclús inflades. Per què?

LLEIDACOM
Publicat: 
09-07-2018
Actualitzat: 06-08-2018 12:28
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Treballo de peu durant moltes hores i acabo amb dolor a les cames i inclús inflades. Per què?

Quan treballem moltes hores de peu sense fer cap mena de descans, el primer símptoma que tenim és dolor a les cames. Normalment és a causa d'una insuficiència venosa perifèrica, que comporta un augment de la pressió dins de les venes de les cames, i sortida de líquid cap als teixits circumdants. Tot i que no és l'única causa, sempre és bo consultar amb el seu metge per descartar altres causes més greus com la insuficiència cardíaca o renal.

Per tal de reduir o anul·lar aquest dolor es recomana una alimentació rica en fibra i amb una ingesta adequada de líquids. Les mitges de compressió poden ajudar a reduir els símptomes. També s'aconsella no estar massa estona de peu o asseguts sense moure'ns. Els banys d'aigua freda a les cames, massatges, o elevar uns 15 cm els peus del llit també poden ajudar. Algunes vegades el seu metge li pot prescriure fàrmacs per intentar millorar els símptomes de la insuficiència venosa. Sobretot, hem d'evitar l'aparició i progressió de l'insuficiència venosa: evitar estar molta estona plantats o asseguts, disminuir el sobrepès, la ingesta d'alcohol i l'excés de sal, o portar roba o cinturons ajustats.

Si no tenim cura, en un futur poden derivar malalties o dolències, ja que quan aquesta insuficiència venosa es cronifica, es poden produir alteracions a la pell de les cames: nafres, fragilitat cutània, canvis de coloració, etc. També pot constituir un factor de risc per la malaltia trombo-embòlica, és a dir, la formació de trombes a les venes de les cames que poden migrar i provocar embòlies. Per tant, la principal recomanació davant l'aparició d'edemes i inflor a les cames, consulteu-ho amb el metge.

 

DR. ANGEL LUIS GUILLÉN
Metge especialista en Medicina Familiar de Vithas Lleida
Comparteix

També t'interessarà