Tremosa, Casol i Fàbrega, els tres primers noms de JxCat

X.R.
14-12-2020
  • Polítics JxCat
  • Tremosa, Casol i Fàbrega, els tres primers noms de JxCat
  • Tremosa, Casol i Fàbrega, els tres primers noms de JxCat
  • Tremosa, Casol i Fàbrega, els tres primers noms de JxCat
  • Tremosa, Casol i Fàbrega, els tres primers noms de JxCat

El conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, la responsable de la delegació d’Habitatge a Lleida, Cristina Casol, i l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, seran els tres primers noms de la llista de Junts per Catalunya (JxCat) per Lleida per a les eleccions al Parlament del pròxim 14 de febrer. A més, l’alcalde d’Alfarràs, Joan Carles Garcia, anirà de número 5.

Tremosa, Fàbrega i Garcia van ser els tres candidats més votats a les primàries del partit i van rebre el suport del 52,91%, 25,31% i 20,25% dels afiliats, respectivament. No obstant, Casol ocuparà la segona posició de la llista per complir amb els criteris de paritat i que la llista sigui cremallera, tal com estableix el reglament de primàries de JxCat. Casol va aconseguir el vot del 17,46% dels afiliats.

A la demarcació de Lleida va ser on es va registrar la participació més alta a les eleccions de JxCat, ja que va votar el 79,31% dels afiliats (395 d’un total de 498). El segueix Tarragona amb el 77,34%, Girona amb el 71,6% i Barcelona amb gairebé el 70%.

Els següents noms de la llista fins a completar els quinze per Lleida els decidirà l’executiva nacional, encara que també hauran de ser ratificats pels afiliats. En cas que rebin menys del 50 per cent de suports variarà la seua posició a la candidatura.

A Barcelona, els candidats més votats per acompanyar la presidenciable de Junts, Laura Borràs, van ser, per aquest ordre, el president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell; la vicepresidenta de JxCat Elsa Artadi; l’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas; el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró; l’exconseller de Cultura, Lluís Puig; la consellera de Presidència, Meritxell Budó; el conseller de Territori, Damià Calvet; i el vicepresident del partit Josep Rius. A Girona es va imposar Gemma Geis i a Tarragona, Albert Batet.

D’altra banda, Esquerra ja ha confeccionat la seua llista, que liderarà la portaveu del partit, Marta Vilalta. Estarà acompanyada del conseller Bernat Solé, la tinent d’alcalde de Lleida Jordina Freixanet i l’edil de Tremp Antoni Flores com a números 2, 3 i 4 (vegeu SEGRE d’ahir).

El Partit Demòcata votarà dijous les seues ternes comarcals

El Partit Demòcrata (PDeCAT) votarà les seues ternes comarcals per a la llista electoral per Lleida del 14-F dijous, segons van assegurar ahir fonts del partit. Val a recordar que el número 1 de la candidatura d’aquesta formació a la demarcació és el seu portaveu i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta