⏯️ Tremp presenta la desena edició de la Mostra de Cinema Rural al Pallars

ACN
Publicat: 
27-07-2021
Actualitzat: 27-07-2021 14:58
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Tremp presenta la desena edició de la Mostra de Cinema Rural al Pallars

La mostra de cinema rural del Pallars 'Mostremp', que s'ha presentat aquest dimarts a Tremp, ha rebut 112 curtmetratges a la secció oficial. D'aquests, se n'han seleccionat 12 que són els que s'exhibiran a la sala de cinema La Lira durant els dies de la mostra, del 18 al 22 d'agost. El director del Mostremp, José Bergés, ha destacat el volum de curtmetratges rebuts i ha destacat que la temàtica de molts d'ells gira al voltant de la covid-19. Maria Pilar Cases, alcaldessa de Tremp, ha dit que amb la desena edició del Mostremp queda palès l'arrelament del festival a la comarca i que la resposta del públic "n'és una prova".

L'aposta del Mostremp per realçar el cinema rural, ha tret a la llum aspectes que mai s'havien tractat en festivals de cinema, com el desenvolupament de les zones rurals, el despoblament, o el valor que la situació actual ha donat a la vida en entorns rurals.

La programació prevista a Tremp per als dies 18, 19, 20, 21 i 22 d'agost preveu espectacles infantils, propostes per als més joves, concerts, tallers, masterclass i molt de cinema. De fet, la pel·lícula que dona el tret de sortida al festival, 'Almost Gosth' no s'ha projectat encara en cap sala. Per Bergés aquest fet vol dir que cada cop més s'aposta per estrenar els treballs al Mostremp.

A més, la mostra no deixa de banda el territori i en aquesta 10a edició no hi falta la proposta 'Mostremp sobre rodes' que acosta a les poblacions pirinenques curts d'altres edicions. També els premis infantil i juvenil que aposten per impulsar el cinema entre els escolars del Pallars i l'impuls que es vol donar al premi Terradets que atorga 750 euros al millor curt rodat al territori del Geoparc Orígens, al Pallars o a la Ribagorça. En total la dotació econòmica en premis del Mostremp és de 2.000 euros.

Aquest festival és una iniciativa de l'Associació Amics del Cinema de Tremp i rep el suport en l'organització i finançament de l'Ajuntament de Tremp.

Comparteix

També t'interessarà