Tres CAP de la Noguera alerten que falsos empleats seus estafen persones grans

L García
07-12-2016
  • El centre de salut de Balaguer
    Peu de foto: 
    El centre de salut de Balaguer

Tres CAP de la Noguera han donat la veu d’alerta davant de l’existència d’una banda que es dedica a trucar a persones grans fent-se passar per treballadors sanitaris per estafar-los amb la venda de productes que no necessiten a preus abusius. En un cas, haurien estafat 6.000 euros a una veïna de Balaguer que pateix Alzheimer. L’existència d’aquesta banda ha estat comunicada als Mossos, que han obert una investigació. El primer centre de salut que va detectar aquest frau va ser el d’Artesa de Segre. Després, els CAP de Balaguer i Ponts també van notificar diversos casos als Mossos d’Esquadra al rebre avisos d’usuaris.

Tant els centres de salut com els Mossos adverteixen que aquestes empreses suplanten la identitat de professionals sanitaris per accedir al domicili dels pacients amb la intenció d’aconsellar-los productes que no necessiten. Després d’obtenir les dades de contacte de forma fraudulenta, contacten per telèfon amb la persona i ho fan en nom del CAP, de l’Arnau de Vilanova o del departament de Salut per concertar una visita a domicili. Aquesta trucada, segons fonts policials, té per objectiu fer una enquesta als pacients i que aquests es confiïn per proporcionar informació sobre les malalties que poden patir per tal de veure quins productes poden endossar-los. Amb aquesta trucada, els falsos treballadors sanitaris concerten una visita al domicili del pacient per oferir-los una revisió mèdica. Una vegada a l’habitatge, els venen tota mena de productes, com per exemple una estoreta elèctrica o un matalàs. De fet, segons Ràdio Balaguer, una dona malalta d’Alzheimer i d’edat avançada va comprar a un d’aquests estafadors un matalàs per 6.000 euros.

Els CAP alerten els ciutadans d’aquesta pràctica fraudulenta i els insten a posar en coneixement del 112 i dels centres de salut qualsevol trucada que rebin d’aquest tipus. De moment, els Mossos tenen constància de denúncies en relació amb els centres de Balaguer, Ponts i Artesa de Segre, i no descarten que aquests estafadors hagin pogut actuar ja en altres municipis lleidatans.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta