Tres lleidatans a la Copa del Món de Freestyle de Sort

xavier pujol
Publicat: 
12-06-2014
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tres lleidatans a la Copa del Món de Freestyle de Sort

Els millors especialistes de freestyle del món es donaran cita del 7 al 13 de juliol a Sort per prendre part en la tercera i última prova del calendari de la Copa del Món d'aquesta disciplina piragüista, que congregarà 300 palistes de 30 països, entre aquests Espanya, Nova Zelanda, Corea del Sud, Canadà, Austràlia i França. Entre la nodrida participació hi haurà tres lleidatans, tots ells de la capital del Pallars Sobirà, que formaran part de la selecció espanyola d'estil lliure.
El trumfo més alt per a la lluita per les medalles serà Oriol Colomé, que fa pocs dies es va proclamar campió d'Espanya de la disciplina. També hi estan inscrits Ian Salvat i Adrià Obando, que també han sigut aquest any campions estatals de les categories júnior i cadet, respectivament.
La prova es va presentar ahir a la Diputació i el president, Joan Reñé, va destacar l'envergadura esportiva de l'esdeveniment i va incidir en la gran repercussió que tindrà en l'economia de la zona.
En aquest sentit, l'ajuntament de Sort ha xifrat l'impacte econòmic de la competició en un milió d'euros i ha aconseguit ajustar al màxim el pressupost, que finalment estarà entorn dels 100.000 euros,un import que serà cobert en un 70 per cent gràcies a les subvencions de les institucions i la resta per aportacions privades.
La Copa del Món de Freestyle, modalitat també coneguda com a rodeo i que consisteix a fer el major nombre de piruetes durant un temps establert aprofitant els moviments de l'aigua, és el primer gran campionat d'un projecte que en sis anys ha de culminar amb l'organització del Campionat del Món de l'especialitat el 2019, competició que ja va organitzar el 2001.
A l'acte de presentació també va assistir el campió olímpic Saül Craviotto, que malgrat no ser la seua disciplina es va congratular que Lleida apostés pel piragüisme.
"És una prova diferent de les que jo competeixo però m'alegra que a la meua terra s'aposti fort per aquest esport, perquè també serveix per difondre el nom de Lleida a la resta d'Espanya i també a l'estranger", va assenyalar.

Comparteix

També t'interessarà