Tres milions per edificar hangars i rebre més avions a Alguaire

R. RAMÍREZ
23-03-2019
  • Tres milions per edificar hangars i rebre més avions a Alguaire

La Generalitat invertirà entre dos i tres milions d’euros per ampliar la plataforma de l’aeroport d’Alguaire i construir hangars al recinte en els propers dos anys. Així ho va explicar ahir el secretari de Mobilitat, Isidre Gavín, que va precisar que l’àrea on estacionen les aeronaus augmentarà en 40.000 metres quadrats perquè l’actual assoleix moments puntuals de “saturació”. Quant als hangars, hauran de respondre a la demanda de diferents empreses i sumaran uns altres 20.000 metres quadrats.

El procés s’iniciarà el proper mes d’abril, quan sortirà a concurs la redacció del projecte per ampliar la plataforma. Gavín va recalcar que aquestes obres s’emmarcaran en els passos per reconvertir Alguaire en un aeroport centrat en “nínxols de negoci” relacionats amb la indústria aeronàutica, des de turoperadors fins a transport aeri, passant per manteniment i desenvolupament tecnològic. “No parlo del futur de l’aeroport, sinó del seu present”, va subratllar el secretari de Mobilitat, que va apuntar que 25 empreses operen a Alguaire (vegeu el desglossament).

Quant als turoperadors, va apuntar que, si bé la majoria dels viatgers té com a destinació Andorra, també suposen unes quatre mil pernoctacions al Pirineu lleidatà.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?