Tres rutes per gaudir de la floració dels arbres pel Segrià

REDACCIÓ
Publicat: 
28-02-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Preview floració arbres
  • Floració arbres Montoliu de Lleida

L’Ajuntament de Montoliu de Lleida ha donat el tret de sortida aquest cap de setmana a la campanya per gaudir de la floració dels arbres fruiters que hi ha al voltant del municipi. Amb l'objectiu d'oferir una proposta que compleixi amb les mesures de prevenció de la Covid-19, han donat a conèixer mitjançant les xarxes socials tres rutes per fer en bici o a peu de forma autònoma.

La iniciativa pretén fomentar el turisme actiu i de proximitat amb rutes que permeten descobrir un paisatge sorprenent ple de colors que anuncien una primavera avançada. Les rutes "Patchwork de colors", "Un pom de Blancor"  i "Del pom de flors al Patchwork de colors" es poden descarregar als dispositius mòbils i disposen d'enllaços als principals punts d’interès de la localitat.

"Patchwork de colors" o la Ruta a peu pels antics secans (7,5km) porta el visitant per altiplans d’horitzons infinits amb un mosaic de colors que combina les diferents tonalitats de rosa dels fruiters i el verd viu dels camps de cereal. Al Pla de Tabac es troben visuals increïbles de camps florits amb la ciutat de Lleida i els Pirineus nevats de fons. Aquesta ruta per presseguers i altres fruiters d'ós està en màxima floració del 27 de febrer al 7 de març. Es pot descarregar aquí.

"Un pom de Blancor" o la Ruta a peu per les Hortes de Montoliu (3,5km) és un passeig per hortes on predomina el cultiu de perers (aquesta floració és més tardana i està prevista per a mitjans de març) composen un paisatge que s'ha definit com #Unpomdeblancor, pel patchwork cromàtic del tapís de flors blanques sobre fons verd i per la forma d'agrupar-se les flors en petits poms. Es pot descarregar aquí.

"Del pom de blancor al patchwork de colors" o la Ruta en bici per hortes antigues i noves (14km) està pensada com una proposta completa que uneix els dos sectors agrícoles del terme, les antigues hortes que hi ha entre el poble i el Segre, i els antics secans reconvertits en bona part en regadiu amb la nova concentració parcel·lària i l'entrada en servei del canal Segarra-Garrigues. Es pot descarregar aquí.

D'altra banda, l'Ajuntament de Montoliu proposa completar les rutes amb una visita a per conèixer l'activitat agroindustrial que envolta la fruita dolça. Es pot consultar la informació al respecte de la Cooperativa de Montoliu en aquest enllaç

També proposa finalitzar les rutes amb un dinar al bar-restaurant Llar del Poble, ubicat a la Plaça la Creu, amb el telèfon de contacte 601306256.

Comparteix

També t'interessarà