Tret de sortida del projecte solidari a Castelldans

REDACCIÓ
03-12-2020
  • Tret de sortida del projecte solidari a Castelldans
  • Tret de sortida del projecte solidari a Castelldans

Aquest dissabte 5 de setembre s’ha presentat a la Plaça Catalunya de Castelldans el projecte ‘Art i Solidaritat. Tots contra les malalties infantils’, posat en marxa des de la regidoria d’Afers socials de l’Ajuntament de Castelldans.

L’Ajuntament s’ha posat en contacte amb les diferents entitats bancàries de la població per tal de crear un fons que permeti ajudar a les famílies de Castelldans que tinguin nens o nenes afectats per greus malalties de llarga durada. La recaptació per aquest projecte es realitzarà a través de la venda d’objectes artesans, productes del territori, llibres i art, cedits pels artesans, productors i artistes de la localitat, així com diferent marxandatge que s’oferirà durant els diferents actes culturals i festius de Castelldans. D’aquesta manera, al mateix temps que es col·labora en aquest projecte es promociona el producte local.

En el mateix acte, al que han assistit, a més de l’alcalde de la localitat i regidors, el Sr. Jaume Setó, president del Consell Comarcal de les Garrigues, el Sr. Jordi Latorre, vicepresident de la Diputació i el Sr. Antoni Villas, alcalde de Juneda, també s’ha presentat el llibre ‘Les Ales de la Vida’, de la Sílvia Cano.

La Sílvia Cano, originària de Torregrossa, resideix a Castelldans fa 13 anys i té dos fills, un dels quals va ser diagnosticat el 2012, amb tan sols dos anys, de càncer infantil. El llibre neix amb l’objectiu de donar visibilitat a aquesta malaltia i expressar l’impacte emocional que genera en tota la família. A més del testimoni de la pròpia Silvia, al llibre hi podem trobar les experiències de 14 famílies més de Lleida, que han patit el càncer infantil en primera persona. Tots els ingressos de la venda del llibre van destinats a Afanoc.

En la presentació ha estat acompanyada per l’alcalde de Castelldans, Conrad Llovera, la directora de la Biblioteca de la localitat, Carme Simó i la coordinadora d’Afanoc Lleida, Victòria Cano, germana de la Sílvia, i que ha tancat l’acte.

A la plaça hi havia localitzada una parada de l’Afanoc on es podien adquirir els llibres i marxandatge de l’entitat i també una parada del Grup de Joves de Castelldans, l’Associació lo Portal, amb samarretes i mascaretes la recaptació de les quals anirà destinada íntegrament al nou projecte solidari.

A continuació, i mentre la gent gaudia del sopar, ha tingut lloc l’actuació del duo de Bellaguarda, Julio i Lídia. Per acabar la jornada, el grup de diables ‘Els Dimonis dels Trons, ha ofert un espectacle de foc. Recordem que tots els actes de la Festa Major de Castelldans es van suspendre davant de les recomanacions de Salut, malgrat tot, i d’acord amb la Resolució SLT/2107/2020, de 28 d’agost que autoritza les activitats culturals, des de l’Ajuntament es va decidir reprogramar aquest acte previst inicialment per Festa Major, per tal de poder presentar el projecte solidari a la població, respectant les mesures de seguretat i d’higiene necessàries.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta