Tret de sortida a la implantació d'un gestor d'expedients digital a la totalitat del món local lleidatà

REDACCIÓ
Publicat: 
03-04-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tret de sortida a la implantació d'un gestor d'expedients digital a la totalitat del món local lleidatà
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida
  • Tret de sortida a la implantació d'un gestor d'expedients digital a la totalitat del món local lleidatà
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida
  • Tret de sortida a la implantació d'un gestor d'expedients digital a la totalitat del món local lleidatà
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida

La diputació de Lleida ha donat avui el tret de sortida per a la implantació del nou servei digital de gestor d’expedients que oferirà la Diputació de Lleida, a través del departament de Noves Tecnologies, als ajuntaments, entitats menors descentralitzades i consells comarcals de la demarcació de Lleida, Alt Pirineu i Aran que encara no disposen d’eines per implantar l’administració electrònica i que podran realitzar a cost zero.

La presentació d’aquest nou servei al món municipal ha estat presidida pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del vicepresident primer, Jordi Latorre, el director de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), Santi Gallardo, representants de l’empresa Gestiona que va guanyar l’adjudicació del servei i el director de Noves Tecnologies i Administració Electrònica de la Diputació de Lleida, Ivan Bertran.

El president Joan Talarn ha destacat que “aquest nou servei digital de gestor d’expedients que s’oferirà als ens locals representarà un estalvi de temps, recursos i personal important, sobretot dels municipis més petits, els més despoblats, i aquells que encara no disposen de cap eina que els faciliti la implantació de l’administració electrònica. A més facilitarà la interrelació interadministrativa i interinstitucional”.

El vicepresident Jordi Latorre ha posat èmfasi en què “la nostra missió és ajudar i fer la vida més fàcil als ajuntaments”, recordant que “aquest és un dels compromisos del mandat” i que “facilitarà la feina, la tramitació, gestió i consulta d’expedients de manera telemàtica amb independència del lloc físic on es trobin, o del lloc on es connectin per afavorir el teletreball i la feina telemàtica”. L’estalvi de temps, de recursos i de presencialitat permetrà noves formes de tramitació digital, d’agilitat, flexibilitat i transformació per a totes les entitats locals del territori, a la vegada que ajudarà a lluitar contra el despoblament, que és un altre dels objectius de l’equip de govern de la Diputació.

El cost estimat de la implantació són uns 230.000 euros (oscil·larà en funció del nombre d’ajuntaments que s’integrin al projecte), i el cost per municipi serà lleugerament superior als 2.000 euros, amb un cost anual de manteniment de 170.000 euros. Ara comença la fase d’implementació, en la qual “començarem per municipis 126 municipis”, amb l’objectiu que en acabar l’any s’hagi implantat “a tota la demarcació”. Tot plegat suposarà un gran nivell d’estalvi de temps i diners, i un vida més fàcil per als ajuntaments i els gestors.

Amb aquest programari, els ens locals que s’adhereixin al servei obtindran una eina que incorpora un registre electrònic d’entrada i sortida, un gestor documental, un tramitador d’expedients, la gestió de resolucions i Notificacions/Comunicacions electròniques, un porta-signatures, els òrgans col·legiats, carpeta del regidor i un arxiu electrònic. Per als dos primers anys, es destinaran més 396.784,99 €, que seran prorrogables dos anys més i tindran un cost zero per als ajuntaments, EMD’s i Consells Comarcals.

Per la seva banda, Santi Gallardo, director de l’AOC, ha ressaltat que “aquesta nova plataforma també és compatible amb el model comú de treball e-SET que promou l’AOC, així com la integració amb diverses de les eines que ofereix el Consorci AOC per a poder garantir la interoperabilitat entre administracions públiques i la integració amb la resta dels seus serveis”.

El nou servei inclou la posada en marxa de l’eina, la formació, el suport, el manteniment i l’evolució, així com el compliment del Esquema Nacional de Seguretat i de l’Esquema Nacional d’Interoperabilitat”. La implantació de l’eina es durà a terme durant els propers mesos i es prioritzarà la implantació per aquells municipis de menys població que varen sol·licitar el servei i que encara no disposen de cap eina de gestor d’expedients. La resta d’entitats que no ho varen sol·licitar també es podran adherir a aquest servei.

Comparteix

També t'interessarà