joan gómez
02-03-2015
Actualitzat: 02-03-2015 11:59
  • Triomfs per a Pastó i Ribalta cros de Mollerussa

Ricard Pastó i Núria Ribalta, tots dos atletes del club organitzador Associació Atlètica Xafatolls, es van adjudicar ahir el triomf, en categoria absoluta masculina i femenina, respectivament, de la XXXVII edició del Cros Ciutat de Mollerussa Memorial Josep Ignasi Culleré. La prova va reunir més de 850 corredors, entre totes les categories, al parc de la Serra de la capital del Pla.

Pastó va guanyar recorrent els 7 km de la prova en un temps de 24'12", seguit de Miquel García (Hinaco Monzón) amb 24'37" i August Mendes (Lleida Unió Atlètica) amb 25'51". En quart i cinquè lloc es van classificar Oriol Cascalló (Club Benavente Atletisme) i Andreu Contijoch (Agrupació Excursionista Urgell).

Pel que respecta a la categoria absoluta femenina, que va tenir una distància de 5.300 metres, després de la vencedora Núria Ribalta van entrar en segon i tercer lloc Eva Ribalta (independent) i Júlia Ollé (CA Tarragona). El quart i cinquè lloc el van ocupar Marta Canes (Escatxics) i Angelica Damoc (Km0). Quant als premis, i amb l'objectiu de potenciar l'esport escolar, es va fer un podi amb els cinc primers classificats de cada una de les categories. Tots els participants en la categoria de pàrvuls van ser, a més, obsequiats amb una medalla.

Paral·lelament a la disputa de les diferents carreres en totes les categories, l'organització -a càrrec de l'ajuntament de Mollerussa i de l'Associació Atlètica Xafatolls- va preparar com cada any una matinal plena d'activitats amb inflables per als més petits. L'objectiu no era cap altre que continuar potenciant any rere any la participació en aquesta prova tradicional i prestigiosa a la qual acudeixen corredors procedents de diferents llocs de la geografia catalana. D'altra banda, el Xafatolls té la intenció de tornar a demanar a la Federació Catalana el Campionat de Catalunya de Cros, la petició del qual va ser denegada l'any passat.

tres circuits

Hi havia 3 circuits adaptats en funció de les distàncies amb 7 km en homes i 5,3 km en dones absolut