UGT insta els partits que van votar Sánchez a recolzar els Pressupostos

REDACCIÓ
09-10-2018
  • UGT insta els partits que van votar Sánchez a recolzar els Pressupostos

El secretari general d’UGT, Josep Maria Àlvarez, va reclamar ahir a Lleida als partits que van possibilitar la investidura de Pedro Sánchez que ara donin suport a la llei de Pressupostos Generals de l’Estat ja que “suposa una oportunitat” per “revertir les polítiques de tisorades dels últims anys, que han anat retallant drets respecte a la salut, infantesa, educació o les pensions”, entre altres àmbits.

Dirigint-se al president de la Generalitat, Quim Torra, i al PDeCAT, Àlvarez va manifestar que “difícilment la ciutadania de Catalunya entendria el fet de deixar passar una oportunitat” com l’actual per qüestions “que no tenen solució a curt termini”. “Seria bo que tots poguéssim remar en la mateixa direcció que la política ha de representar solucions per a la gent i avui, a Catalunya, hi ha molta gent que pateix, igual que en altres comunitats”, va declarar Álvarez.

Entre altres mesures, UGT creu que els pressupostos per a l’any 2019 haurien de servir per “tornar drets respecte al mercat de treball”. El sindicat defensa que la negociació col·lectiva ha de ser objecte d’una reforma “profunda”, que torni a la situació d’abans de la reforma laboral del Partit Popular. Així doncs, va advocar per “recuperar la ultraactivitat dels convenis col·lectius, la prevalença del conveni sectorial sobre el conveni d’empresa” i per “posar fi a la situació d’inestabilitat que hi ha a les empreses” perquè “la reforma laboral està feta perquè les empreses puguin fer trampa”, entre altres mesures, segons va assenyalar Àlvarez.

Demanen que Hisenda torni d’ofici les retencions a les mares

Josep Maria Àlvarez va explicar que UGT ha demanat per carta a la ministra María Jesús Montero que el ministeri d’Hisenda efectuï d’ofici la devolució de l’IRPF cobrat per la prestació de maternitat, després de la sentència en la qual el Tribunal Suprem considera que les dones treballadores durant la baixa de setze setmanes pel naixement d’un fill estan exemptes de l’IRPF. Des d’UGT volen evitar que no recaigui en les beneficiàries de la prestació “corregir aquest error” i haver d’iniciar un procés “costós” per reclamar aquesta devolució.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?