Un accident d’un camió provoca una fuita de gas propà a Talarn

A.G.B. / X.R.
04-12-2019
  • Un accident d’un camió provoca una fuita de gas propà a Talarn

Protecció Civil va activar ahir en fase de prealerta el pla emergències per accidents de transport de mercaderies perilloses (Transcat) a Talarn després que un camió cisterna que transportava 17.000 litres de propà xoqués contra un fanal, la qual cosa va provocar que es trenqués una vàlvula del remolc i es vessés gas.

L’accident es va produir a primera hora del matí a la plaça Anna Maria Janer, a dins del nucli urbà, i fins al lloc es van desplaçar vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre dotacions i vehicles de comandament. Protecció Civil va demanar als veïns de Talarn que evitessin atansar-se a la zona i es va tallar al trànsit els carrers pròxims.

Paral·lelament, els Bombers van treballar per tapar la fuita a la vàlvula de retorn, que vessava aproximadament un litre cada deu minuts. També es van fer comprovacions sobre la perillositat i totes les proves, com l’explosimetria, van donar negatiu. Es va decidir transvasar el gas a un altre camió cisterna que va arribar a la localitat passades les 13.00 hores.

Poc després es va iniciar el transvasament i cap mitja tarda es va comprovar que la vàlvula afectada ja no vessava gas. Els treballs es van allargar fins passades les 21.00 hores. Protecció Civil va posar fi a la prealerta del Transcat dotze hores després d’activar-la.

L’alcalde de Talarn, Àlex Garcia, va explicar que “el camió ha xocat contra el fanal quan estava maniobrant, possiblement perquè hi havia molta boira en aquell moment”. El tràiler es dirigia a uns dipòsits que hi ha a uns tres-cents metres i que proveeixen aquesta localitat del Pallars Jussà. Garcia també va afegir que “al tractar-se d’un accident d’un transport de mercaderies perilloses s’ha activat per precaució el protocol del Transcat, com el de tallar al trànsit els carrers pròxims”. Per la seua banda, veïns de la plaça es van queixar que no van poder sortir de casa en tot el dia i que “no s’ha pogut entrar i sortir de Talarn”.

L’objectiu del Transcat és respondre de forma ràpida i eficaç, minimitzar els danys a persones, béns i medi ambient i restablir els serveis en cas d’emergència.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Et sembla bé relaxar l'ús de mascareta?