Un altre lleidatà apunta a Rio

xavier pujol
Publicat: 
09-03-2016
Actualitzat: 09-03-2016 12:11
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un altre lleidatà apunta a Rio

Després de la plaça olímpica aconseguida pel genet Albert Hermoso, que ara ha de ser ratificada per la Federació Internacional i assignada per l’Espanyola al d’Os de Balaguer (les places no són nominals, sinó del país), Lleida podria incrementar la seua nòmina d’olímpics a Rio amb l’arquer Miquel Àngel Pifarré.

El membre del Club de Tir amb Arc Pardinyes va començar el passat cap de setmana la seua carrera cap als Jocs amb el primer dels sis selectius que tots els aspirants hauran de completar per cobrir les tres places de l’equip espanyol.

Aquest primer examen, que consistia en vuit rondes a una distància de 70 metres, el va dominar el lleidatà amb gran autoritat, ja que va firmar tant el rècord de la tirada com la millor mitjana de tots els competidors, inclosos els tres que, com a premi per haver estat els que l’any passat van aconseguir la plaça olímpica per a Espanya, ja tenen un lloc fix en la selecció que prendrà part a les dos primeres Copes del Món.

El lloc que queda vacant és el que persegueix Pifarré, i el defensarà en el segon selectiu, que es disputarà del 18 al 20 de març a Madrid.

L’afrontarà amb un avantatge de 20 punts, al seu parer, suficient per assegurar-se el passaport. “La feina està gairebé feta. M’hauria d’anar molt malament per no mantenir la primera posició i ser a l’equip”, assenyala l’arquer de Torrefarrera.

Si ho aconsegueix, els quatre integrants de l’equip passaran una nova tria a les Copes del Món de Xangai (a final de març) i de Medellín (mitjan mes de maig), on hi haurà en joc les tres places per al Campionat d’Europa d’Anglaterra (a final de maig). En funció dels resultats obtinguts en aquestes cinc proves i a l’última Copa del Món, prevista a Turquia a mitjan mes de juny, la direcció tècnica de la Federació Espanyola de Tir amb Arc escollirà els tres representants que acudiran als Jocs Olímpics de Rio.

Pifarré es veu amb opcions serioses de formar part de la selecció olímpica definitiva, però tem que, al ser una designació a dit, es pugui quedar fora tot i sent un dels millors, com ja li va ocórrer l’any passat en els Jocs Europeus. "El fet de ser a Rio el veig molt factible, perquè estic molt més fort que l’any passat i firmant bons resultats, però em fa por que la direcció tècnica em deixi fora, com ja va fer l’any passat, malgrat que tenia bons resultats. Si creuen que els tres que van aconseguir la plaça olímpica mereixen anar-hi, me’n poden deixar fora, però lluitaré perquè això no ocorri", va assenyalar l’arquer del Tir amb Arc Pardinyes, que té clar que el seu passaport olímpic passa per “obtenir uns resultats molt millors que un dels tres membres de l’equip”.

Pifarré, que si acudís als Jocs Olímpics de Rio seria el primer arquer català a aconseguir-ho, ja ha debutat internacionalment amb Espanya. En aquest sentit, l’any 2014 va prendre part en els Jocs Europeus, on va aconseguir el setè lloc per equips, mentre que l’any passat va aconseguir una quarta i una sisena posició a les Copes del Món.

Becat a la Blume i vigent campió espanyol

Miquel Àngel Pifarré, que aquest any complirà 24 anys, està des del 2012 becat a la residència Blume de Madrid. La seua dedicació al tir amb arc és exclusiva, amb entrenaments diaris de set hores: sis de tècnica i una de físic. Aquesta temporada està firmant els seus millors resultats, entre els quals destaca el títol de campió d’Espanya absolut de sala conquerit el mes de febrer passat.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà