Un altre revés a casa

sergi caufap
31-12-2015
Actualitzat: 31-12-2015 11:28

Nou revés per a l’Actel Força Lleida. Ahir va perdre al Barris Nord davant d’un Corunya que va resultar més sòlid mentalment, encaixant la quarta derrota consecutiva per tal de continuar ancorat a la zona de descens (82-85). Malgrat que els gallecs arribaven amb nombroses baixes, la qualitat de Burjanadze i Olmos va ser determinant en un partit en el qual va destacar l’últim fitxatge lleidatà, el pivot ucraïnès Volodimir Gerun, mentre que Hampl no va disputar ni un minut en un clar toc d’atenció, i Greven ni tan sols es va vestir de curt a causa d’unes molèsties musculars.

Com ja va ocórrer a Melilla, l’equip de Joaquín Prado no va saltar a la pista amb una bona actitud defensiva i aquesta circumstància la va pagar durant la resta del partit. Un triple de Monaghan per al 6-14 de sortida va ser una clara mostra de la poca intensitat d’un equip que si no lluita durant els 40 minuts es veurà abocat a patir fins al final de la temporada. El Corunya es trobava massa còmode, especialment des de la línia exterior i no va tardar a assolir la màxima renda del partit, de 9 punts (18-27), encara que un triple de Josep Pérez va suavitzar el drama del primer quart.

En l’arrancada del segon parcial ja es va intuir un canvi d’actitud i les coses van començar a funcionar per a un Actel Lleida que va tenir en Sutina el seu catalitzador. Un triple seu va servir perquè Tito Díaz hagués de parar el partit i l’argentí va ser l’encarregat d’empatar el matx (31-31). Tanmateix, dos triples consecutius de Creus i Monaghan va forçar els de negre a nadar a contracorrent de nou. Els gallecs van tornar a agafar una còmoda renda, però gràcies al joc a la pintura de Gerun i l’encert exterior de Sutina l’Actel Força Lleida va assolir el descans amb plena confiança (41-44), encara que conscient que calia ser molt més intens en defensa.

Burjanadze i Olmos es van encarregar de renovar la màxima diferència en l’arrancada del tercer quart (43-52), mentre els lleidatans van sobreviure gràcies als millors minuts de Jorge García i Gerun, autors dels deu primers punts de l’equip. De nou, al veure’s contra les cordes, va reaccionar l’Actel Força Lleida i un triple de Josep Pérez va tornar l’empat en el marcador, perquè dos tirs lliures de Simeón situessin els de negre davant (57-55) després de molts minuts. El Barris Nord estava gaudint dels millors minuts de l’equip i un triple de Sutina va fer que s’assolissin els últims deu minuts amb un esperançador 62-59.

Tanmateix, en 45 segons Prado es va adonar que les coses no anaven bé en l’arrancada de l'últim quart i va haver de demanar temps. Dos cistelles fàcils de Creus invertien de nou la situació, mentre que Burjanadze va començar a aparèixer com un dels jugadors més determinants de la Lliga. Un triple del pivot georgià va servir perquè el Corunya se situés amb un perillós 66-71 a falta de cinc minuts, quan va tornar a sorgir l’experiència de Jorge García i els bons moviments de Gerun per tal de mantenir els lleidatans amb vida. Tanmateix, Ángel Hernández, que no apareixia des del primer quart, es va erigir en el botxí. Amb dos triples va posar de nou l’Actel Força Lleida entre l’espasa i la paret, amb poc més d’un minut per disputar-se (75-82). Dos punts de Gerun i una recuperació vital de Josep Pérez, amb una cistella inclosa, va provocar que Díaz hagués de témer pel triomf dels gallecs, que ara, a falta de 45.6 segons, solament guanyaven de tres punts d’avantatge (79-82). L’Actel Força Lleida fins i tot va tenir l’oportunitat d’empatar el partit amb una nova recuperació a falta de 22.9 segons, però els nervis van poder amb l’equip i la passada de Jorge García a la pintura es va perdre per línia de fons.

Malgrat que el veterà pivot va maquillar el resultat amb un triple quan restaven només dos segons, prèviament Burjanadze ja havia dictat sentència des de la línia de tirs lliures per a una altra dolorosa derrota local (82-85).