Un centenar de persones participaran al Congrés Recerkids 2024

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
18-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un centenar de persones participaran al Congrés Recerkids 2024
    Peu de foto: 
    Un moment de la darrera edició a la UdL / Foto: UCCI-UdL

Un grup de noranta estudiants de 5è i 6è de Primària, acompanyats per dotze professors, s'uniran el 26 d'abril al Congrés Recerkids 2024 a la Universitat de Lleida (UdL), organitzat pel Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat, en col·laboració amb la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCCI) de la UdL. Aquests joves provenen de quatre escoles: Creu del Batlle, Antoni Bergós i Sant Josep de Calassanç, a Lleida, i l'Escola Mare de Déu de Montserrat, a l'Albagés.

Els estudiants presentaran els seus treballs de recerca centrats en l'astronomia i l'origen de la vida, en el context de la commemoració del centenari del bioquímic lleidatà Joan Oró. A més, tindran l'oportunitat de gaudir d'un espectacle dels Clowntífics de Big Van Ciència i de participar en dos tallers. Un d'ells estarà enfocat en la construcció d'un rellotge de sol, a càrrec del personal del Parc Astronòmic del Montsec, mentre que l'altre abordarà l'evolució humana des dels primers homínids, impartit pel Grup d'Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida.

Aquest congrés representa el punt culminant d'un trimestre de treball, durant el qual els estudiants de Primària han desenvolupat projectes de recerca científica a l'aula, finalitzant amb la creació de pòsters científics o vídeos curts. Aquests projectes podien centrar-se en tres temàtiques: les característiques dels planetes, l'evolució de la vida a la Terra i l'observació astronòmica. Segons els impulsors de la iniciativa, aquest esdeveniment ofereix als estudiants de primària l'oportunitat d'experimentar personalment el procés de la recerca científica i d'apropar-se a la vida d'un professional de la ciència.

Lleida inaugura el calendari de congressos Recerkids 2024, que continuarà el mes següent a la Universitat de Girona, la Pompeu Fabra de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. A nivell de Catalunya, més de 20.000 estudiants de 600 escoles han participat en Recerkids des de la seva primera edició al curs 2016-2017. Aquest any, en la vuitena edició, hi ha la participació de més de 2.300 estudiants de 61 centres.

Comparteix

També t'interessarà