Un empresari de les Garrigues es queda els actius de Carns Puig-Gros

REDACCIÓ
Publicat: 
05-06-2018
Actualitzat: 05-06-2018 11:26
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un empresari de les Garrigues es queda els actius de Carns Puig-Gros

La firma Biomasa del Genil, que té com a administrador únic l’empresari de Juneda Teòfil Camí, és la nova propietària de la unitat productiva de Carns Puig-Gros i Agro Puig-Gros, que es trobaven en concurs de creditors (antiga suspensió de pagaments). El jutjat mercantil de Lleida va firmar ahir l’adjudicació, que es tracta d’una mesura que evita que les empreses hagin de tancar per la crítica situació que travessaven, segons van explicar ahir fonts coneixedores del cas.

De fet, la valoració del passiu (o deutes) estava calculada en aproximadament 1,1 milions d’euros en el moment en què es va presentar el concurs davant del jutjat el mes de febrer passat. Els actius, tanmateix, tenien una consideració econòmica molt baixa, segons han informat les mateixes fonts.

La unitat productiva que passa en mans de Biomasa del Genil inclou des de les cinc botigues de venda al detall de Carns Puig-Gros (dos de les quals ubicades a Lleida ciutat, i les altres tres a Alcarràs, Rosselló i Torrefarrera) als drets de contractes, passant per l’obrador, que es troba ubicat a la localitat de Torre-serona, entre d’altres. A més, el nou amo es farà càrrec de la plantilla que continua en actiu, composta per mitja dotzena de treballadors.

Quan es va presentar el concurs de creditors, l’expedient ja incloïa una “oferta vinculant”, és a dir, comportava l’opció de compra per part de la companyia amb seu a la localitat cordovesa de Santaella, encara que està totalment lligada a Juneda a través Teòfil Camí.

Aquesta opció ja esmentava condicions d’adquisició i, segons fonts coneixedores del cas, només existien dos possibles vies: o confirmar-se la compra o el tancament d’aquesta coneguda companyia càrnia.

L’empresa Puig-Gros va saltar tristament a la primera línia de l’actualitat després de la detenció de Josep Puig-Gros Batsi, de Benavent de Segrià i de 48 anys, acusat de matar a trets el seu cunyat, Eduard Ardiaca Olalla, de 42, el mes de juny de l’any passat. El mòbil del crim, com ja va avançar aquest diari de fonts properes a la investigació, va ser econòmic.

Josep Puig-Gros va acumular grans deutes, entre els quals un de molt important amb la víctima, en una relació entre els dos que era tensa. L’empresari està empresonat des del 24 de juny passat.

Comparteix

També t'interessarà