Un físio establert al Canadà obté el premi 7lletres

X.SANTESMASSES
08-07-2018
  • Un físio establert al Canadà obté el premi 7lletres

Un fisioterapeuta de Sarrià de Ter que treballa al Canadà es va adjudicar ahir la tretzena edició del premi literari 7lletres amb l’obra Altres mares. L’obra guardonada tracta de la maternitat i la feminitat i exposa experiències de dones des de l’angoixa per la desaparició d’una filla, fins a l’adolescent que no estima el nounat perquè li canvia la vida, passant per la mare que se sent gelosa per la complicitat entre pare i filla.

Duch va començar a escriure el 2013 i explica que ho compagina amb el seu treball “organitzant tots els moments del dia que em queden lliures per escriure. Són espais estratègics que m’ofereix cada jornada. És la meua passió”. Francesc Duch ha publicat la seua obra a partir de certàmens literaris en què ha participat com el concurs de relats curts Planeta Lletra de Mataró i el Premi Tinet Ciutat de Tarragona.

Duch va explicar que s’ha desplaçat expressament des del Canadà a la comarca de la Segarra “per poder ser present en el meu primer premi literari”. L’acte d’entrega del guardó, 7.000 euros i la publicació del llibre, es va fer aquest any al castell de Concabella coincidint amb el centenari de Manuel de Pedrolo, que va nàixer en aquest municipi. Val a recordar que en aquest castell es troba el fons documental i una exposició permanent de l’escriptor de Tàrrega nascut a la Segarra.

L’entrega del guardó, al qual optaven 28 obres, culmina les set activitats que des del mes de març han tingut lloc en diferents municipis de la comarca de la Segarra relacionades amb Manuel de Pedrolo. Amb tot, aquest any, les activitats del 7lletres continuaran fins al pròxim mes de setembre.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?