Un foc calcina 1,9 hectàrees de vegetació agrícola a Castelldans

REDACCIÓ
16-07-2020
  • Un foc calcina 1,9 hectàrees de vegetació agrícola a Castelldans

Els Bombers de la Generalitat van mobilitzar ahir a la tarda tretze dotacions terrestres i dos helicòpters per sufocar un incendi en el qual es van cremar prop de dos hectàrees de vegetació agrícola al terme municipal de Castelldans. L’avís es va rebre pocs minuts abans de la una del migdia, quan es va originar un foc al marge de la carretera L-702. La ràpida actuació dels serveis d’emergència va impedir que les flames, que van causar una gran columna de fum que era visible a diversos quilòmetres de distància i que es va donar per extingida al voltant de les 16.30 hores, afectessin diversos habitatges limítrofs. D’altra banda, sis persones van haver de ser ateses in situ ahir a la matinada a l’inhalar fum en un incendi en un cobert d’un habitatge del carrer Major del Soleràs. El foc es va originar a les 05.46 hores a la roda d’un tractor i sis persones, entre elles una d’embarassada, van resultar ferides de caràcter lleu, segons els Bombers. El SEM va activar dos ambulàncies medicalitzades.

Els Bombers de la Generalitat també van treballar ahir en un incendi que va calcinar un traster a la primera planta d’una nau industrial abandonada a Tremp. L’incident es va produir a les 17.49 hores a les instal·lacions de l’antiga empresa Coopirineu, fins on es van traslladar vuit dotacions. Els Bombers van treballar durant dos hores en l’incendi, en què es van cremar runa i escombraries.

I als Alamús, ahir a la tarda van cremar mil metres quadrats de matolls en un solar del carrer Barceloneta. Diversos veïns van alertar del foc a dos quarts de sis de la tarda i fins al lloc es van desplaçar dos dotacions.

Segons assenyalen les últimes dades del departament d’Agricultura de la Generalitat, en el que va d’any s’han registrat trenta-dos incendis que han calcinat vint hectàrees de vegetació forestal a les comarques lleidatanes. Pel que fa a la campanya forestal d’aquest estiu, que va començar el passat dia 15 de juny, el risc d’incendi a Lleida se situa en el nivell més baix des del 1998, encara que s’ha de recordar que aquell any va ser pèssim, amb milers d’hectàrees cremades a les comarques del Solsonès, la Segarra i el Bages.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Comparteixes tant temps com voldries amb la teva mare?