Un grup electrogen a la piscina d'Esterri d'Àneu

M. CODINAS
29-06-2020
  • Un grup electrogen a la piscina d'Esterri d'Àneu
  • Un grup electrogen a la piscina d'Esterri d'Àneu

La instal·lació elèctrica de la piscina municipal d’Esterri d’Àneu rep electricitat d'un grup electrogen des de dimarts, quan es va quedar sense subministrament. Aquesta situació ha provocat queixes de veïns i de l’ajuntament. El tall es va deure al fet que els comptadors de llum intel·ligents instal·lats per Endesa fan saltar els diferencials perquè la potència necessària per accionar la bomba d’aigua, 20 kW, és inferior a la contractada pel municipi, de 5 kW.

L’ajuntament va afirmar que, des que van constatar aquesta incidència, han intentat contactar amb la companyia elèctrica en diverses ocasions, a fi de demanar una pròrroga en el subministrament que els permeti elaborar un nou projecte per adaptar la instal·lació elèctrica. Tanmateix, el consistori va apuntar que no han rebut cap resposta.

A l’estar previst posar en marxa la piscina dimecres passat, dimarts es va contractar un grup electrogen per poder subministrar la bomba d’aigua, així com a la resta de la instal·lació elèctrica.

L’any passat ja van tenir una situació semblant amb la potència elèctrica contractada per a les bombes d’aigua dels dipòsits municipals. En aquella ocasió, Endesa va concedir una pròrroga mentre l’ajuntament solucionava el problema i adaptava les instal·lacions. El consistori va lamentar la poca comunicació per part d’Endesa des d’un primer moment perquè poguessin arreglar la situació.

D’altra banda, Castelldans va obrir dissabte les seues piscines. L’aforament del recinte no pot superar les 105 persones i serà el socorrista el responsable de controlar que no se sobrepassi aquesta quantitat. Dins de l’aigua no hi pot haver més de 30 banyistes, a la piscina gran, i 10 a la petita. L’ús del trampolí està prohibit.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?