Un incendi en un edifici obliga 120 veïns de Juneda a passar la nit en una casa de colònies

ACN
14-11-2019
  • Un incendi en un edifici obliga 120 veïns de Juneda a passar la nit en una casa de colònies
  • Un incendi en un edifici obliga 120 veïns de Juneda a passar la nit en una casa de colònies

Un incendi que s'ha declarat aquest dimecres a la tarda en un bloc de pisos de Juneda (Garrigues) ha obligat a passar la nit en una casa de colònies 120 veïns, segons Protecció Civil. Els Bombers, que van enviar nou dotacions a l'indret, van explicar que el succés va tenir lloc al carrer Riu de la Fenosa, concretament a l'aparcament de l'immoble.

Va cremar una pila de matalassos i les flames han afectat tres cotxes de manera parcial. El fum va afectar deu cotxes més, cinc motos i tres bicicletes. Durant les tasques d'extinció de les flames es van haver d'evacuar la vuitantena de veïns que en aquell moment hi havia a l'edifici. L'estructura ha quedat sense aigua i haurà de ser apuntalada, tot i que no es tem que col·lapsi.

Un cop apagades les flames, els Bombers van comprovar que la temperatura havia afectat un pilar i el forjat del sostre de l'aparcament. Es va avisar una constructora local perquè apuntali l'edifici. A banda, l'immoble ha quedat inhabitable, atès que l'incendi ha fos les canonades de plàstic que conformen el circuït d'aigua.

Davant d'aquest panorama els Bombers van acompanyar els veïns als seus domicilis perquè puguin recuperar pertinences personals. L'Ajuntament de Juneda ha habilitat el pavelló municipal perquè els habitants per acollir-los i ha activat la fase d'alerta del seu pla de Protecció Civil. En paral·lel es va informar que els evacuats havien de passar la nit a la Granja Escola La Manreana.

L'alcalde de la població, Antoni Villas, ha explicat en declaracions a l'ACN que l'incendi ha afectat els baixants de les clavegueres –fet que ha deixat l'edifici sense aigua- i que ha calgut reforçar el pilar afectat i totes les bigues de l'entorn.

També ha explicat que en total hi ha 24 pisos afectats, 8 per cadascuna de les tres plantes (planta baixa, primera i segona) de l'edifici i que el succés no ha causat ferits. S'ha tallat l'aigua i el gas de tot l'edifici i, a més, a l'aparcament s'ha tallat el llum. A la resta del bloc s'ha deixat aquest subministrament activat perquè els veïns poguessin recollir les seves pertinences. Els veïns dels pisos més elevats han hagut d'esperar que l'edifici estigués apuntalat.

Avui es valorarà si els veïns poden tornar als seus domicilis o si bé han de passar una altra nit fora. En aquest sentit ha afirmat que els arquitectes municipals "no veuen perill imminent" d'esfondrament, però que els desperfectes s'han d'arreglar amb celeritat.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?