Un líder per al futbol sala

jos carlos monge
09-02-2016
  • Un líder per al futbol sala

Si el planter és el que garanteix el futur de qualsevol esport, tota disciplina necessita també un referent que serveixi de mirall per als més petits. A Lleida, el Segrià Sport Club, nom oficial del Futsal Lleida, que competeix a la Tercera divisió estatal com a Restaurant Lo Caragol Lleida, està disposat a fer aquest paper, amb la qual cosa prendria el relleu del que fa uns anys va representar el Sícoris Club, entitat que va arribar a militar a la Divisió de Plata del futbol sala estatal. El Futsal Lleida ha debutat aquesta temporada a la Tercera divisió, la primera de les categories estatals i en la qual, després de setze jornades, és líder amb un punt d’avantatge sobre el Gavà. Després de tres ascensos en els seus vuit anys de vida, el club està treballant per comptar amb una estructura de base per a la pròxima temporada.

“En aquest moment, som el club que es troba a la categoria més alta a Lleida ciutat i estem disposats a fer aquest gran pas endavant”, explica Macià Expósito, jugador i un dels fundadors del club. “Tenim un projecte que presentarem a la Paeria, després que ells ens proposessin crear equips de base, i també notem que hi ha una demanda social en aquest sentit”, afegeix. “Juguem els nostres partits al pavelló municipal dels Magraners, que s’omple a cada partit, i no hi ha setmana que no vingui algú preguntant si tenim equips de base perquè puguin apuntar-hi els seus fills”, explica.

Per aquest motiu, a partir de la pròxima temporada, confien a tenir completa tota la piràmide de la base. “Al pujar a Tercera, l’única exigència de la Federació Espanyola era tenir un filial, i el vam muntar. Ja teníem la idea d’afegir un equip juvenil la pròxima temporada, però ens hem decidit a fer aquest gran salt. Treballem per tenir dos equips a cada categoria: prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil. També apostarem per l’esport femení i intentarem crear equips”, afegeix Expósito.

Després de vuit anys d’experiència, consideren que ja estan preparats per convertir-se en el referent i prendre el relleu del que en el seu dia va representar el Sícoris.

A més, en l’actualitat, lideren la classificació i no descarten un ascens a Segona B. “Si podem, lluitarem per pujar de categoria. No era el nostre objectiu, perquè, com a equip acabat d’ascendir, l’objectiu era la permanència. No esperàvem ser líders, però tenim el suport dels patrocinadors per si arriba un altre ascens.”

Un club fundat el 2008 i que ha aconseguit tres ascensos en 8 anys

L’Esports Segrià és un club jove dins de l’esport lleidatà, ja que es va fundar l’any 2008, però en tan poc temps ha aconseguit tres ascensos fins a convertir-se en l’equip de Lleida ciutat que competeix en una categoria més alta, dins de la Lliga que organitza la Federació Catalana de Futbol (FCF). L’equip lleidatà va començar en la categoria més baixa del futbol sala territorial, la Segona Catalana, i, des d’aquella primera temporada, ha aconseguit l’ascens a Primera divisió, Divisió d’Honor i Tercera divisió estatal, en la qual ara milita. Només dos equips lleidatans, Segrià Sport Club i Linyola Aldahra Fagavi, competeixen actualment en aquesta categoria.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next