Un mal inici i un pitjor final

11-02-2019
Actualitzat: 11-02-2019 13:07
  • Un mal inici i un pitjor final

El Lleida Llista va deixar escapar ahir una gran oportunitat d’enfilar-se a la quarta posició de l’OK Lliga. Va perdre 2-4 davant del Noia en un partit que va encetar amb mal peu i que es va complicar en els últims minuts. Va encaixar dos gols en els tres primers minuts i dos més en els tres últims, que van llançar per la borda tot el treball i l’esforç que l’equip va fer en els 46 minuts restants. La d’ahir va ser la segona derrota a casa dels lleidatans, després de la soferta contra l’Igualada el 4 de novembre (1-5).

El partit va començar 8 minuts tard per culpa d’una apagada a l’Onze de Setembre. I el Llista encara va tardar tres minuts més a adonar-se que el partit ja havia començat.

Tot just s’havien disputat dos minuts quan Sergi Llorca va sorprendre amb un llançament des de mitja distància que va posar el 0-1 al marcador. I un minut més tard, el mateix Llorca firmava el 0-2. Quedaven 47 minuts per davant i l’equip s’enfrontava a un repte de dimensions considerables.

El Llista es va despertar, va posar fil a l’agulla i va començar a freqüentar l’àrea visitant. Als 7 minuts els àrbitres van assenyalar penal per una clara falta a Bruno di Benedetto, però Andreu Tomàs no va encertar en el llançament.

El Llista dominava el partit, creava ocasions, però mancava encert. I quan el tenia, allà hi havia el porter Xus Fernández per frenar qualsevol llançament ben dirigit. El Noia, amb la tranquil·litat de tenir el marcador a favor, es conformava amb crear perill en alguna contra. Xavi Costa va marcar en el minut 9, però ho va fer amb el patí i els àrbitres li van anul·lar, dos minuts abans que l’equip visitant estavellés una bola al pal. Maxi Oruste es va encarregar de posar el Llista en el partit quan va anotar l’1-2 en el minut 20 i, amb aquest resultat es va arribar al final del primer temps.

El Llista va saltar a pista al segon temps decidit a capgirar el marcador. Va posar setge a la porteria rival, va moure bé la bola, va buscar les seues opcions davant d’un rival que continuava confiant en alguna contra i que no deixava passar l’ocasió de mostrar la seua perillositat, com en un nou llançament al pal a falta de 15 minuts per al final.

Mentrestant, a la plantilla i a la grada, creixia el malestar amb els àrbitres, que aplicaven un criteri dispar. Un Noia que jugava al límit, amb entrades més aviat fortes, es mantenia amb força menys faltes que els lleidatans, que van arribar a la novena mentre el seu rival es quedava en sis. El premi a la insistència del Llista va arribar al minut 41, quan Andreu Tomàs marcava el 2-2 al transformar un penal. Amb nou minuts al davant, la remuntada era possible, ja que l’equip lleidatà continuava bolcat sobre la porteria rival. Xixi Creus va tenir una gran ocasió tres minuts més tard, però no va encertar a batre Xus Fernández.

El partit va entrar a la recta final amb la sensació que estava més a prop el 3-2 que el 2-3. Però llavors va arribar el desastre. El Llista va perdre una bola en atac, el Noia va sortir a la contra i Roberto di Benedetto va frenar l’acció rival cometent falta. Una més dins d’un partit en el qual ja s’havia produït alguna acció similar. Per a sorpresa de tothom, els àrbitres van mostrar targeta blava a Roberto i Sergi Llorca va aprofitar el llançament directe per col·locar el 2-3 al marcador.

Tocava remar de nou contra el corrent. Però l’equip, potser cansat per l’esforç que havia fet, va demostrar que ja no estava fresc. No va saber crear cap ocasió i, a més, va encaixar el 2-4 a falta de poc més d’un minut del final.

A l’equip l’espera ara una marató de partits. Demà juga a Girona, dissabte ho fa a Nantes en partit d’Europa Cup i la setmana que ve arriba la Copa del Rei.