Un poble de la Segarra s'omplirà de fotografies per recordar el pessebre vivent, suspès per la covid-19

ACN
Publicat: 
29-11-2020
Actualitzat: 29-11-2020 12:25
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un poble de la Segarra s'omplirà de fotografies per recordar el pessebre vivent, suspès per la covid-19
  • Un poble de la Segarra s'omplirà de fotografies per recordar el pessebre vivent, suspès per la covid-19
  • Un poble de la Segarra s'omplirà de fotografies per recordar el pessebre vivent, suspès per la covid-19

Els organitzadors del Pessebre Vivent de Sant Guim de la Plana (Segarra) treballen en una activitat "simbòlica" després de la suspensió de l'edició d'enguany. En concret, l'Associació Marinada té previst penjar una vintena de fotografies de diferents escenes del pessebre al llarg del recorregut d'aquest, al nucli antic de la població. Les imatges mostraran alguns dels oficis antics que formen el pessebre i aniran acompanyades d'un text informatiu. L'exposició a l'aire es podrà visitar durant les festes de Nadal. D'aquesta manera, els organitzadors volen "donar vida al poble" i compensar la suspensió de la 36a edició del certamen a causa de la situació de pandèmia.

Des de l'Associació Marinada argumenten que les restriccions de mobilitat i el fet de no poder garantir les mesures de seguretat durant el recorregut fan que sigui "inviable" celebrar la 36a edició del Pessebre Vivent de Sant Guim de la Plana, el més antic de les Terres de Lleida.

De fet, al municipi hi viuen una seixantena de persones, mentre que gran part dels 300 voluntaris i col·laboradors que participen al pessebre són d'altres poblacions. Això, sumat al toca de queda i a la incertesa de saber com evolucionarà la pandèmia fan que l'edició d'enguany sigui "implantejable", segons ha indicat el president de l'entitat, Jaume Oliva.

Tot i la situació actual però, en una reunió celebrada aquest dissabte a la tarda els organitzadors han acordat fer una activitat "simbòlica" per recordar el pessebre vivent. En concret, al llarg del seu recorregut pels carrers del poble s'hi col·locaran diverses fotografies de grans dimensions, la majoria al mateix carrer i algunes també a espais interiors que es podran contemplar des de l'exterior. Cadascuna d'elles s'ubicarà al mateix lloc que apareix a la imatge i s'hi podrà veure alguns dels oficis antics que any rere any es poden veure al certamen. A més, les fotografies aniran acompanyades d'un text amb informació de cada ofici, com ara en què consisteix, els anys que va durar i el tipus d'eines que utilitzava.

Durant les properes setmanes l'organització treballarà en la documentació de les escenes i la previsió és que l'exposició a l'aire lliure es pugui visitar durant les festes nadalenques.

Segons Oliva, l'objectiu de tot plegat és "donar vida al poble" i que la gent tingui un motiu per sortir de casa i donar un tomb pels carrers, ja que enguany no tindran l'opció de visitar el pessebre. "Pretenem que no quedi tot tancat i que puguem donar color al poble", ha afegit.

Linyola també es queda sense Pessebre Vivent

Per la seva banda, la situació de pandèmia també ha portat als organitzadors del Pessebre Vivent de Linyola (Pla d'Urgell) ha suspendre l'edició d'enguany. Es tracta d'un dels pessebres més consolidats i visitats de Ponent, juntament amb el de Sant Guim de la Plana, i enguany havia de celebrar la seva 22a edició. En la darrera convocatòria hi van participar prop de 250 persones, la meitat de les quals com a figurants, i entre els quatre dies de representació hi van passar més de 3.000 visitants.

Els organitzadors però, també tenen previst compensar la suspensió del pessebre amb diverses activitats que s'estan acabant de tancar i que es presentaran en els propers dies. Entre aquestes propostes, hi ha la instal·lació d'una escena del naixement amb figures en un espai rellevant del poble, així com també es preveu recuperar el concurs de cartells del pessebre que realitzaven els alumnes de l'escola del municipi.

Comparteix

També t'interessarà