Un poble de Lleida publica un ban municipal per exigir als veïns que no s'insultin a la via pública

E. FARNELL
21-11-2019
  • Un poble de Lleida publica un ban municipal per exigir als veïns que no s'insultin a la via pública

L’ajuntament d’Àger ha sol·licitat a través d’un ban municipal que els veïns evitin les ofenses verbals i els insults a la via pública. En el comunicat publicat pel consistori aquest mes de novembre se sol·licita respecte i civisme entre la ciutadania davant de les queixes d’alguns veïns. L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, va explicar que alguns veïns van mostrar malestar a l’ajuntament per actes vandàlics en “propietats privades” i també per insults a la via pública entre veïns. “Una situació que ens ha portat a penjar aquest pregó perquè els al·ludits deixin de mostrar aquestes actituds incíviques a la via pública”, va dir.

Segons va indicar Burgués el consistori no s’ha plantejat posar cap denúncia “perquè tampoc ens competeix”, però han de ser els afectats els que hi posin “sentit comú”.

D’altra banda, l’ajuntament d’Ivars de Noguera també ha fet una crida a la ciutadania perquè notifiqui al personal municipal qualsevol acte vandàlic que vegin que es faci al mobiliari urbà de places i carrers o comportaments impropis que atempti contra tot el públic. La mesura té com a objectiu frenar les accions incíviques que han proliferat en els últims dies que han danyat la sala polivalent; un parc públic per a la gent gran; senyals de stop o miralls ubicats als encreuaments de la població.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?