Un poble del Segrià denuncia actes vandàlics amb un desfibril·lador

LLEIDACOM / Laura Gómez
Publicat: 
03-08-2021
Actualitzat: 03-08-2021 14:32
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un poble del Segrià denuncia actes vandàlics amb un desfibril·lador

Continuen els actes vandàlics en alguns municipis del Segrià. Aquest cas, el recinte escolar del municipi de Benavent del Segrià ha sigut víctima d'aquest tipus de fets. L'Ajuntament ha denunciat que aquest dimarts han accedit a l'escola del municipi i han agafat el desfibril·lador de l'armari on es trobava, l'han tret i han fet explotar unes ampolles de vidre amb els elèctrodes que es posen al tronc de la persona en cas de patir una aturada cardíaca.

L'alcalde de Benavent del Segrià, Antoni Carré, ha explicat a LLEIDA. COM que fins al moment, es desconeix qui o quines han estat les persones autores d'aquests actes vandàlics. Tot i que el consistori intentarà aconseguir les gravacions de les càmeres de vigilància que hi ha en aquesta zona. "No sabem qui ha sigut, hem denunciat els fets davant del cos policial dels Mossos d'Esquadra i ells s'estan encarregant de la investigació. Bàsicament hem seguit els protocols que hem fet amb altres actes vandàlics que s'han comès aquí al municipi".

El desfibril·lador ha sigut trobat pel personal de manteniment mentre netejaven l'herba, concretament, a la gespa dels afores del recinte escolar i fins al moment no se sap si l'aparell electrònic funciona correctament. Segons l'alcalde, demà dimecres, rebran la visita dels tècnics encarregats de revisar i controlar els desfibril·ladors del municipi. "Fins al moment sabem que s'han de canviar els elèctrodes que han estat utilitzats, ja que no es poden tornar a fer servir els mateixos, però no sabem quin cost tindrà".

Segons Antoni Carré, aquests fets els hi "sap molt greu" per què representen dificultats per a la realització de formacions al poble. Carré afegeix que la setmana passada es va celebrar un curs de primers auxilis amb els veïns i veïnes de Benavent de Segrià, el qual va tenir una bona acollida. "Vam explicar tot el que s'ha de fer en cas d'emergència i com donar els primers auxilis a algú mentre arriba l'assistència mèdica". El batlle del municipi afirma que durant la formació també van explicar als participants que en aquest terme municipal compten amb cinc desfibril·ladors, distribuïts al casal cultural, al consultori, a la cooperativa, a l'escola i a la llar de jubilats.

Per la seva part, l'ajuntament de Benavent de Segrià ha lamentat que aquests fets continuïn succeint al municipi.

Comparteix

També t'interessarà